Minikkelebeginannesi
Cevaplar parça parça oldu kusura bakmayın lütfen.
10 ml tek sefer için az fakat ne zaman sağdığınızda önemli yani emzirmeden 2-3 saat sonra sağıp 10 ml çıktıysa evet sütü arttırmak için bol bol su içip süt çayları ile desteklemeniz ve her emzirme sonrası ve emzirirken de aynı anda emmediği memeyi mutlaka sağım yapmanız gerekiyor. Böylece sütünüzün çok hızlı bir şekilde arttığını göreceksiniz.
Her bebeğe göre değişmekle birlikte 20. Gün itibariyle ortalama 60-80 ml tüketmesi gerekiyor.
Sütünüzün az geldiği durumalarda önce emzirip ardından mama takviseyi vermekten çekinmeyin fakat bebeğiniz alerjik belirtiler gösterdiği için önce neye alarjisi olduğu belirlenip sonra hipoalerjenik mama verilmelidir. Biraz uzun oldu ama alerji bebeğin gelecekteki bağışıklık sisteminden tutun deri sağlığı, beyin sağlığı gibi bir çok metabolizmayı etkileyen ciddi bir durumdur lütfen ihmal etmeden iyi bir alerji dr ile mümkünse üniversite hastanesinde bir doktor ile durumu görüşün.
Bunun dışında oğlumda yaşadığım durumu paylaşayım; gürültülü gaz, kusma, mukuslu kaka ve aşırı ıkınma problemi süt alerjisini düşündürdü doktorumuza ve ben 3 ay eliminasyon diyeti uyguladım şikayetler azalsada geçmedi. Ardından hem 3 ayı doldurmuş olması sebebiyle probiyotik takviyesine başladım. Sorunlarımız çözüldü ve ek gıda ile birlikte süt alerjisi vs olmadığı iyice anlaşıldı. Bazen bağırsakları (benim bebişim Sezeryan doğum bu nedenle bağırsakları yani miktobiyotası normal doğan bebeklere kıyasla daha geç oluştu) miktobiyatası gelişmediği içinde bu belirtileri verebiliyor bebişler. Sevgiler 🌸