Dadaliya Kızlar Merhaba! Yarın 10 haftalık oluyoruz inşAllah 🙏🏻 Doktorum ise dediki 10 ve 11. Hafta içerisinde ikili tarama testi yapılcak bu aşama nasıl oluyor ve sonucu ne gibi çıkabiliyor , bana önereceginiz bir konu varmı ?
Edabykl Dadaliya ilkten ultrasonla bakiliyor ozeldeysen uzun bakar ama devletteyse 1 dakika 😂 ense ölçüsü onemli haftasina uyumlumu diye bakiyor burun kemigine bakıyor daha sonra doktorunuza gidiyorsunuz kan istiyo sizden benim 3 gune cikmisti sonuclarim daha sonra hastaneden sonucu grafik seklinde aliyosunuz doktorunuz risklerinizi söylüyor 🌸
Snnrkrk Dadaliya tamamen para tuzağı eğer down sendromu olduğunu öğrenirsen aldıracaksan yaptır ben yaptırmadım detaylıda doktorum sağlıklı dedi herşey allahtan bir cana kıyabilirseniz yaptırın ve doğruluk payıda %10 falandır
momnes Dadaliya Önce ultrason ile detaylı bakılıyor. Daha sonra kan veriyosun 2 3 güne çıkıyor. Kan da 2 adet hormona bakılıyormuş. Sadece down sendromu olup olmadığına değil çoğu şeyine bakılıyor. Yaptırmaya gerek yok diyenler var ama bence yaptırılmalı. Allah göstermesin öyle birşey olsa bile önlemini alırsın. Yine bu forumda okumuştum bebeğin kalbi ile ilgili bir risk çıkmış ve doğuma kalp doktoru ile girilmiş kalp doktoru bebeği doğar doğmaz ameliyata almış. Bence yaptırılması gereken testler. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏻