1999luanne Eşime erzak verdiler25 kg pirinç ama ben onu açtım geçen sene kurtlanmisti birazı ziyan oldu bu sene aynı hatayı yapmak istemiyorum nasıl muhafaza edebilirm
Bayancorek 1999luanne 25 kg pirinci nasıl sığdırırsınız dolaba bilmiyorum ama ben hep kurtlanma kelebek zamanı fazla pirinç olunca buzdolabına koyarım kavanozlarla hiç sorun yaşamadım bu zamana kadar. 🙈
Sumiire 1999luanne tuzlayıp içine defne yaprağı koyun agzını sıkıca kapatın ananem hep öyle yapardı koyabildiğiniz kadarını buzdolabına koyun dışardakini daha önce kullanın
Hilalya35 Bende yaz gelince buzdolabının en üst rfını kullanmadığım icin boceklenme ihtimali olan herseyi oraya koyuyorum.
Sedefege İçine Tuz atmak lazımmış bide defne yaprağı. Bir kısmını dolabına koy bir kısmını da ben olsam eşe dosta satardım dışarıdan az biraz daha uygun fiyata.
Sonikiuc Sari kapaklı turşu bidonu veya su bidonu yıkayıp iyice kurulayın içinde nem kalmasın. Sonra doldurup ağzını sıkı kapayın. Kayinvalidemler hep toplu alırlar. Bu şekilde muhafaza ederler kuru gidalari
zeynepp1 1999luanne içine biraz tuz koyarsam nemlenmeyi önlen böceklerde uzak tutar ben öyle yapıyorum
Biranne- 5 litrelik su şişesine koyup en üste biraz tuz koyarsan kapağınıda sıkıca kapatırsan aylarca kalsa bile birşey olmuyor. İçinin kuru olmasına dikkat et ama