Merhaba kızlar 👧
O kadar çok sorun yaşadım ki gebeliğim boyunca ama hersey kucağımıza alana kadar gerçekten de.
Gebeliğin basından 32. Haftaya kadar kusmalarım hiç bitmedi 26. Haftada kasılma yaşadım 1 gün medikal takibe alındım ama beni mahveden 20. Haftadan sonra yaşadığım karpal tünel tek basıma saçımı bile toplayamıyacak duruma gelmiştim doğum ile birlikte suan ellerim eski haline geri döndü.
35+1 de sanki göbeğim aşağı inmiş gibi geldi, agrı sancı o gün yaşamadım ertesi günün gecesi çok sancılandım pazar günü nst ye girdim %40-50 arası çıktı sancım ama düzensizdi regli sancısı Yaşar gibi kasık agrısı yaşadım ilk çatal muayenemi oldum hafif açılma var nişan ya da su gelirse sancın artar veya bebek kendini aşırı kasarsa tekrar gel dedi nöbetçi doktor
Pazartesi günü %70 lerde çıktı sancım ve kendi doktoruma muayene oldum eve gittikten 5 dakika sonra da doğum olabilir 10-15 gün sonra da olabilir dedi. Her ihtimale karşı ciğer geliştirici oldum.
Günlerden salı oldu artık ve günlerdir uykusuz sancılı ben benlikten çıkmıştım Regli agrısı gibi yaşadığım sanciya kasılmalar bel agrısı belin bacağa vuran sancısı eşlik etti asıl tedirginlik bebeğimin 35 haftalık olmasıydı ama gücümde kalmamıştı tekrar nst ye geldim açılma yeteri kadar yok ama sancılar yüksekti 2. Doz ciğer geliştiricimi olup kan tahlillerimi verdim 20.04.2022 için sezeryan günüm belli oldu.
Kapalı bir kutu ya sağlıklı olacaktı yavrum yanımda kalacaktı ya da ben ameliyathanede görecektim hemen bebek yoğun bakıma alınacaktı
Spinal anestezimi oldum doktorum karnımı batikonlayıp kesiyi attıktan 4. Dakika sonra çok şükür cıyak cıyak sesini duydum oğlumun küçük surat artık benimleydi.ciğerle ilgili solunum sıkıntımız olmadı sadece sütüm şuan için yetersiz mama takviyesi yapmak zorunda kaldık ister istemez
Sezeryan sonrası agrı sancı çok yaşamadım biraz önce dikiş bölgemdeki bandajda alındı çok rahatım.
her şey allahtan kendinizi hep moreli yüksek tutun
Kucağınıza aldığınız an gebeliğin başından beri yaşadığınız olumsuz her şey silinip gidiyor biz çok şükür kavuştuk birbirimize
Hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım 🙏