Edanaz Artık ergenlik yaşı 9′a düştü diye okumuştum bir yerde. Adetin de başlaması o yüzden normal olmuş olabilir. Sonuçta yenilen içilen her şey etkiliyor insanları. Bence de doktora görünün ama yine de. Hem içiniz rahat eder. Ben de 12-13 yaşlarında olmuştum ilk. Annem önceden detaylıca ne olduğunu anlattığından hiç korkmamıştım. Hatta o sıra annem yanımda olmamasına rağmen başımın çaresine kolaylıkla bakmıştım. Akşam annem öğrendiğinde duygulanıp ağlamıştı, heyecanlanmıştı, başımdan hiç ayrılmak istememişti ve bana yaklaşımından dolayı hiç korkmadım adet olma fikrinden. Sadece benim 15 gün aralıksız yoğun kanama sürmüştü, kist mi varmış ne, doktora gitmiştik uzun sürünce. Siz de bence kızınıza bunun ne olduğunu, neden olduğunu güzelce anlatın ve korkmaması gerektiğini bilsin bence. Hatta adet sürem boyunca annem, teyzem, anneannem bana hep kan yapıcı şeyler yedirip içirmeye çalışmışlardı, eğlenceli hale bile gelmişti herkesin ilgisi ve sürekli güzel şeyler yemek. Siz de o şekilde yapabilirsiniz bence.