Esrasenturk8 Nisan günü Ela’ma kavuştum🙏🏻🌸 Aklımda binlerce soru işareti vardı ama sağlıklı aldım bebeğimi kucağıma. Sezaryene girmeden önce o kadar çok araştırma yaptım ki kafam allak bullaktı. Kendimi sadece normal doğuma hazırlamıştım ama işler değişti. Öncelikle şunı söyliyim ilk kez böyle ameliyathane görcekseniz ve benim gibi kan aldırırken bile bayılma seviyesine geliyosanız sezaryen sizin için korkulu rüya olabilir. Gecem gündüzüme karışmıştı öyle böyle korkmuyodum. Ameliyathane tahmin ettiğimiz gibi bi yer değil. Beni sedyeye aldılar götürdüler ameliyathaneye açmışlar karadeniz şarkısı 2 kişi karşıladı ben zaten kendimi rahatlatmak için hemen sohbete girdim hazırlığı bekliyoduk. Anestezi uzmanı geldi çenemi gögsüme dayamamı istediler belimden bi iğne girdi saniyelik bir acısı oldu zaten direk başladım uyuşmaya. Benim gibi bacaklarınızı hareket ettirmeye calışıp kendinizi strese sokmayın. Uyuştunuz artık zaten onlar sizi orda test ediyolar uyuşmama gibi bi durum kolay kolay olmaz ama olsa da haberiniz olur. Farkında değiliz ama onlar test ediyor. O ara bana bebeğimin adını sordu neden bu isim dedi anlatırken işlemler başlamış. Doktor geldi hocam korkuyorum sakinleşemiyorum dedim tabi ki kafam uyuşuk hafiften bişeyler yaptılar o da geçti mide bulantısı olmuştu söyledim o da geçti. Doktorun gelmesi bebeğin cıkması 2 dk. Gerçekten o kadar kısa sürede bebek cıktı. O aman aman çekiştirmeleri hissettim şöyle böyle durumu yok o kadar kısa sürüyo ki zaten çekiştirme olsa ne olur korkutucu bişey değil sonrasında bebek ağlıyor onun merakından her sey gidiyor ki dediğim gibi hiç bişey HİSSETMİYORSUNUZ. Bebeği gösteriyolar dikiyolar yukarı cıkıyosunuz. Benim için ilk kalkış çok zordu herkeste öyle olmuyor. Ben öncesinde cok korktuğumdan kendimi kasmıştım. Lütfen rahatlayın her yerimiz uyuşuk dikiş ağrısı diye bişey yok benim hala uyuşuk. Tek ağrı gaz sancısı. Daha önce ağır gaz sancısı çektiyseniz bilirsiniz. 4 5 saat sonra zaten ayağa kalkıyorsunuz kalktıkça mideniz çalışıyor. BOL BOL SADE KAHVE alın yanınıza. Hem anestezinin etkisini atmak hem mideyi çalıştırmak için. Omzunuz beliniz ağrır bunlar basit zaten Tek sıkıntı gaz. Doktor sizi gaz cıkarınca hastaneden cıkarabilir. Durumunuz varsa kalın ve tuvalete cıkmayı bekleyin. Ya da ilaç isteyin bununla alakalı. Bana bişey yazmamışlardı o gaz sancısından öldüm ve kendimi kastığımdan hareket bile edemedim. Aklıma dupalac geldi onu içtim de rahatladım biraz. Bazen lavman yapıyolar o lavman bence büyük oranda rahatlatır. Dediğim gibi dikiş ağrısı YOK. Bi iki güne duşa girmeniz lazım dikiş üzerindeki bandın cıkarılması gerekiyor. Benim bundan ciddi anlamda ödüm kopmuştu neler kurmuştum kafamda :D burda post açtım duş al cıkar dediler Ben de duş aldım baya gevşedi o ara cektim cıktı meğer hissizmiş orası haberim yok tabi. Sonrasında baticonla tampon şeklinde sildik kuruladık dikişle işimiz bitti. Gaz sancım hala devam ediyor. Yediklerime dikkat ediyorum 10 güne düzeliyormus o da sanırım 5. Gün doktora gittim kontrole ben öyle kasmışım ki kendimi cıkamıyorum sedyeye bu kadar mı yaaa gerçekten dedi. Cunku normal değil herkes 3. Gün kendine geliyor ben kendi psikolojimi bozuyorum dikişinin durumu cok iyi sadece ameliyat olduğunu unut ve normal hayatına dön dedi. Öyle yaptım suan cok iyiyim Süt geliyor , ilk gün zorlanabiliyoruz mama takviyesi yapın mutlaka. Benim bebeğimde cok az sarılık oldu ama suan iyi. 2. Gün geldi sütüm İnanmak cok önemli sütün gelceğine inanın. Büyük coğunluk inanmak Ben hep kendime ben emzirmeden bırakmam en kötü danışman getiririm bi şekilde hallederim dedim telkinde bulundum ve geldi sütüm bebeğe baktıkca artıyor zaten. Aklıma gelenleri yazdım sorunuz olursa yine cevaplamaya calısırım🌸🙏🏻 Allah hepimizin yardımcısı olsun, ne için o sedyeye yattığımızı unutmayalım. Çok şükür güzel bişeye kavuşmak için bunları yaşıyoruz. Sonu çok güzel🥺😍
Begumergun Esrasenturk8 ayy darısı başıma inşallah benimde pozitif bi hikayem olur burda paylaşırım ☺️
Oguzhanberraselina Esrasenturk8 kaç haftalikken doğum yaptiniz ve sebebi neydi sezeryanin 😍 birde sunta olayini anlatirmisiniz uyusukken mi taktilar 🤗 bebeğinizi sağ salim buyutun insAllah ♥
Esrasenturk8 Oguzhanberraselina çatın dar dedi doktor istersen normali bekleyelim ama zorlanırsın dedi cok ağladım ama kabul ettim 38+4 de planlı sezaryen oldum. Sondayı uyuşukken takıyor Çıkarırken de 1 saniyelik bişey hissedilmiyor bile Darısı başınıza 🙏🏻🌸
Esrasenturk8 Bu arada ödem için seruma bişey koyuyolar mı sorabilirsiniz. Benim bacaklarım kütük gibi olmuştu ama kardeşimin eşinde böyle bişey olmadı ödem atıcı bişeyler var demişler serumda
Esrasenturk8 Begumergun evet ben de öyle harab ettim kendimi. Korkmasam sakin olsam aslında her sey cok kolaymış. Nasıl büyütmüşüm gözümde Tahmin ediyorum