Merhaba 18 Nisan pazartesi günü spinal sezaryenle bebeğim dünyaya geldi. İlk iki ay düşük riskinden dolayı progestan kullandıktan sonra bebekte herhangi bir olumsuz durum oluşmadı sadece benim tiroid değerlerim yüksek olduğu için aylık kontrolle ilaclarim düzenleniyordu. 30.haftalarda çok şiddetli dis ağrısı yaşadım doktorlar müdahale etmedi karanfil yağı sürüp bol fircaliyordum ağrı kesici çok zor durumda kullanıyordum. Onun dışında hamileliğim boyunca 3. Ayında sadece bir kere soğuk algınlığı için serum yedim detaylı ultrason şeker yükleme ikili test hiç sorun yaşamadım yani çoğu şey yolundaydı çok şükür. 34+1 de doktora gittiğimde karın çevresinin bir hafta geri olduğunu haftalık takibe alınacağını iki hafta gerilik oluştuğunda yatış verileceğini söyledi doktor. Bu arada özel devlet karışık gidiyordum devletteki doktorlarda çok iyiydi özelde gittiğim doktorda .35+5 te randevu bulduğum başka doktora kontrole gittiğimde karın çevresinin normal olduğunu ama suyumun alt sınırda olduğunu 37. Haftada alınmasını önerdi . Bende hemen ozeldeki doktoruma gittim karın çevresi geriliğin 9 gün olduğunu suyun az olduğunu kilosunun 2650gr oldugunu 19 Nisan günü kontrole gelmemi söyledi hareketlerini takip etmemi önerdi ve hazırlıklı gelmemi söyledi bebek hareketliydi bu arada hep suyu az olmasına rağmen sadece 26 . Haftada iki gün hareket azlığı olduğu için gitmiştim doktora . 18 Nisan günü 36+5 te devlette iyi bir doktora randevu bulunca hem nst çekmek hemde kontrol için gittim . Sabah kahvaltımı yaptım nstye girdim doktor muayene edince suyu bitmiş hiç kalmamış bugün acil doğum ve yatış önerdi devlet olduğu için normal doğum yapacaktı bende özele kendi doktoruma gideceğimi söyledim. Hemen eşimle ozeldeki doktoruma gelip muayene olduk bebeği riske atmak istemediğini,biseyler yediğim için saat 3 te sezaryene alacağını söyledi bu arada sezaryen kendi tercihim. Ciğer geliştirici iğne ve kan alma işlemleri bitince eve geçtik 12 de eşyalarımı aldım üstümü değiştim çıktık evin yakın olduğu için hemen geçtik serumlar takıldı sonda anestezi sonrası takıldı . Biraz geçtikten sonra beni ameliyathaneye indirmeye geldiler ben heyecandan titremeye başladım iğne yaptırmaktan çok korkan biriyim canım çok tatlıdır. Ameliyathane ekibi çok hoştu her şeyi tek tek anlattılar elimi tuttular ilgilendiler. Önce ekstra el bileğime yakın damar yolu açıldı o bile spinal ignesinden daha çok acıdı. Anestezi doktoru gelip belimi batikonlayip iğnesini yaptı hiç hissetmedim sonra sonda takıldı onu çok hafif hissettim . Acı yok ama neyse doktorum geldi bende başımı hiç kipirdatmadim baş boyun ağrısı yaşamamak için üzerime sıcak örtüler orttuler doktor geldi çok kısa bir süre içinde aldı sadece göğüs kafesi altından bastırırken hissettim azıcık ama ne dikiş ne çekişme hiçbir şey hissetmedim. Bebeğin ağlama sesi geldi sonra bana gösterdiler ve çocuk doktoruna götürdüler bende hiç kipirdamadim o sırada daha sonra odama çıkarıldım tabi ben bebek kuvoze girebilme ihtimaline hazirlikliyim ama ben odaya geçtikten sonra çocuk doktoru bebeği alıp odama geldi muayene etti erteri gün kan ve sarılık değerine göre durumumuzun belli olacagini söyledi ama bebek iyiydi çok şükür. Bana gelince iki saat sonra gibi sonda çıkarıldı serumlarim bitti üstümü giydim ağrı kesici hiç yaptırmadım sadece salı sabah onlar kendi yapmak istedi hiç ağrım olmadı yani korktuğum kadar olmadı yoksa illa ki azıcık acı oluyor . Bebeğimi kucağıma aldım ten tene temas yaptım sonra göğsümü vermeye çalıştım ama çok yumuşakti ucu yoktu zaten ucunun olup olmaması önemli değil hanımlar kahve kısmı daha çok ağzına vermeye çalışıyoruz . Bir iki damla her iki göğsümden çıktı verdim geceye doğru az bişey mama içti sonra sabaha karşı verdik göğsümü tutmayınca çenesi ağzı çok küçük olduğu için tutamiyordu yoksa serçe parmagimi emiyordu emme refleksi vardı. Mamayı küçük şırıngayla verirken bebeği göğsüme tutuyordum annem göğsüme damlatiyordu bebek onu emiyordu red yaşamayalım diye. Yorulunca serçe parmagimi ağzına veriyordum annem kenardan damlatiyordu. İlk ayağa kalkış ise hemsireler gelmedi eşim teyzem yardımcı oldu önce bacağımı indirdiler sonra beni kaldırdılar karşıya dimdik bakıyordum biraz midem bulandı ama bırakmadım bir iki tur attım odanın içinde geri uzandım ama ne kadar yürürsek o kadar çabuk toparlaniyoruz ben bırakmadım kendimi birkaç defa kalkıp yürüdüm pazartesi 3te ameliyat oldum ama salı sabah tek başıma yuruyebiliyordum idrara çıktım gaz çıkardım sadece sıvı ve komposto kahve bitter şehriye çorbası tükettim sali öğlen bulgur pilavı şehriye çorbası yedim. Salı sabah çocuk doktoru kan tahlili istedi bebekten her şey normaldi kendi doktorumda kontrole geldi 12 de taburcu ederiz dedibir aksilik olmadığı için ama bugün hala büyük tuvalete çıkamadım doktorum şurup verdi mama önermesi pompa yapmamı istedi. Bende eve gelip teyzemden elektrikli pompa getirttim normalde ucunda damla damla oluyordu süt ama sezaryen olduğu için geç gelebilirdi kasılma hiç yaşamadım çünkü . Pomba 15 dk yapınca sag göğsümde büyük bir damla kolostrum çıktı pompaya oluk oluk damlamadi yani ama onu bile verdim ne kadar siksam bile ağzına degdiriyorum . Bugün 2 gün oldu gece mama verdim ama önce süt verdim mamadan sonra ben uyurken eşime söyledim emzik verdik Philips avent kısa süre tuttu sonra sabaha karşı uyandım altını değiştirdik ve sağ göğsümü kendi tuttu aciktigi için ve göğsümü çekti ucu çıktı şimdi uyuyor sol göğsümü uyanınca vericem . Mama almamıştım hastaneden kullandık eve gelince hipp combiotik bir numara kullandık inşallah artık ihtiyaç olmaz. Hanımlar hastane çantasına gelince alt açma örtüsü bana 6 tane lazım oldu pijama takimi önü düğmeli kısa kollu iki tane almıştım keşke uzun kollu olsaydı tesettürlü olduğum için ama kesinlikle önü düğmeli olsun bana bir tane bile yeterdi ama ikinci gerekti altıma yaptığım için . Bez 20 tane götürmüştüm 3 tane kullandık . Göğsüme tahin yağı sürdüm hep gümüş kapak kullandım yara olmadı henüz . Lansinohta kullandım ucu çıksın diye mochi pompa yaptım. Hastane çantasına mutlaka ketil bırakın hanımlar benim çok işime yaradı kupa çay kaşığı her şey kendimindi bol su aldık kayısı suyu aldık pet bardak çok lazım oldu . Çok şükür bugün iyiyim daha hiç ağrı kesici almadım ama uyuyup uyanınca ağır oluyorum yoksa gün içinde hiç hissetmiyorum hatta herkes şaşkın 😀 ama hamileliğimde hafif geçti hiç agirlasmadim hiç kusmadim çok şükür . Sizde stresten uzak durun iyi düşünün iyi olsun Allah isteyen herkese nasip etsin annem kayınvalidem eşim yanımda şimdilik sorunumuz yok soru varsa yardımcı olurum☺️