Eslem_1
Eslem_1 Her hamilelikte troid bakılmalımı? Droid neden önemli eksikliği ve fazlalığı bebeği nasıl etkiler bunlar önemli. Ben 27 senedir troid hastasıyım ewet ben baktırıyorum 2. sağlıklı gebeliğim 40 yaşındayım. Ama sadece troid hastaları baktırmaz gebelikte bebeğin bizden aldığı kan vitamin hormon değerleri annenin kendi vücudunda üretilen değerleri düşürür hamilelikte halsizlik aşırı kuru cilt saç dökülmesi tırnak kırılması agız içi aftlar kramplar ve ödem Malesef %70 troid az yada çok çalışmasına bağlıdır. Hatta taşikardi sinirlilik hali uyuşukluk nabız düşüklüğü bunlarda cabası…. Bunların hepsi olur mu olmayabilirde ama baktırmak önemlidir hamilelik sadece kadın doğum kontrolleri ile devam etmesi geren bşr süreç değildir. Muhakkak uzman bir dahiliye hekim eğer varsa altta kronik bir rahatsızlık endokrinolog yada farklı bir dalla takibi önemlidir. Eğer az yada çok çalışırsa Allah korusun bir çocuk gelişimci olarak yazıyorum çocukta zeka geriliği düşük kilo yada yüksek kilo doğum, bebekte fiziksel gerilik, doğumsal anomaliler oluşabilir.Tabiki tedbir kulun takdir Allaha kalandır Kapalı bir kutu için önlem almak en önemlisi ama asla vesvese kuruntumu tada negatif düşüncelerle değil her zaman pozitif olarak ve en iyisini düşünerek tedbir almalıyız. Siz kafanızı karıştırmayın ama bir dahiliye hekimine gidip tüm hormon ve vitamin değerlerinize baktırın. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi