Lykiav Kızlar,bugün 2 dilim lor peyniri sen yaptığım böbrekten yedim ama internetten baktığımda zararlı olduğunu söylüyor. Aranızda yiyip bir şey olmayan var mı?
Hlyhsrv Lykiav ben herzaman yiyorum internette her yazılana doğru değil. Ben Karadenizliyim lor denilen peynire biz minci diyoruz. Market peynirler katkılı olduğu için koyden yaptırıyorum ve hepte onu yiyorum. Belki internet paketli market urunlerı ile kıyaslandığındandir. Bısey olmaz ama içini ferah tut. Kontrolüne gittiğinde doktoruna da sorabilirisin. En güzel en doğru bilgiyi doktorunuz verecektir.
Busraaydiiin1 Lykiav Ay o yasak bu yasak ne yicez biz 😄 valla ben yedim lor peyniri börek yapıyorum yiyorum hiçte bir sorun yok çok şükür. Zararlı olduğunuda ilk defa duyuyorum
Meltmmm Lykiav lor en sağlıklı en yüksek kalsiyumlu peynir küflü olmadigi surece peynirden bir şey olmaz 😊
FredericChopin Lykiav Benim doktorum aksine loru önerdi. Ayrıca az önce de instagramda kardiyobey kullanıcı adlı takip ettiğim doktorun son gönderisine denk geldim lor ile alakalı, açıp bakmanızı tavsiye ederim.
ggalip1108 İlk defa duydun ben hep peynirli börek yedim sabahları da kaç kere lor peynirli yumurta kırdım yedim bişey olmadı çok şükür sizde içinizi ferah tutun
Lykiav ggalip1108 Hlyhsrv [silindi] içime su serptiniz yemin ederim ya. Dünden beri içim içimi yiyor. çok sağ olun teşekkür ederim 😘❤️
asli3 Hlyhsrv Minci diye okudum ilk şaşırdım sonra anladım ve gülümsedim ☺️ Ben de Karadenizliyim ve bayılırım minciye 😍
[silindi] Peynir ciddi bir kalsiyum kaynagidir. Peynir gebelikte en önemli besinlerde biridir. Lor veya tulum diye ayrim olmaz yiyin lütfen. Googledan uzak durun daha zararli. Her yazilana bakarsak grip olurken kanserden ölebiliriz😭😭
Ssmss Lor peynirinin hem yağı az hem de protein değeri yüksektir, sporcular bile o yüzden sık sık tüketir 😃 Zararı aksine yararı çok olan bir peynir türü, hem de diğer peynirlere göre daha ekonomik oluyor.
Lykiav Busraaydiiin1 ay banada bazen geliyorlar yani o yasak bu yasak ama googleden bakınca yenilmesi yasak diyor
Busraaydiiin1 Lykiav valla kuzum hiç birseyin dozunu kacirmazsan fazla fazla yemezsen birsey olmaz. Insanin cani çekiyor. Yeri geliyor canım acayip kola istiyor içim yanıyor 1 bardak içiyorum. Yada millete bakıyorum fosur fosur sigara içiyorlar. Şükür ben kullanmıyorum. Yani diyeceğim o ki bunlardan zarar gelmiyorsa vitaminli bir peynirden ne kadar zarar gelebilir ki ? Fazla yemessin dozunda yersin hicbirsey olmaz.
Tiredmother Lykiav hepte yerim hatta hafif geldiği için sadece onu yiyebiliyorum ilk defa duydum zararlı olduğunu