Kızlar şimdi başlıyorum uzun olabilir. Bende sonunda doğurdum ama ne doğurdum. Şimdi başlıyorum.
3 nisan pazar günü başladı benim ağrılarım. Böyle sanki adet olacakmışım gibi belim ağrıdı falan. Uyuyamadım. Öğlen 12 gibi sıcak suyla belimi falan yıkadım. Sonra ortalığı topladım falan derken tekrardan tuvalete gittim ama giderken eşime dedim ki bak bir şeyler geliyor ben doğurucam falan. Gittiğimde kan geldi annemi falan aradım neyse 6-7 saat geçti ben hastaneye gittim ay diyorum doğuruyorum falan ama ne doğurması 1 cm açıklık bile yok. Ben diyorum ki sancı kolaymış ne kolayı benim daha sancılarım başlamamış bile salak kafam güle oynaya gidiyorum. 😂😂😂
Neyse hastaneye gittik alttan bakıldı yine ama ben nasıl korkuyorum. Sonra nstye girdim ne açılma ne sancı hiçbir şey yok. Bir ara çocuk kalp atışı düştü sonra düzelmiş. İlle de yat dediler ölüm dahil her şeyi kabul ediyorsan çık dediler. Zaten bende tansiyon yüksekliği vardı. Ayın 1 inde yatış verdiler ama ben imza atıp çıkmıştım. Ondan önceki hafta 3 gece kaldım hastanede. Neyse yatış verdiler hooop eşimi bile görmeden doğumhaneye. Bursa şehir hastanesinde yaptım özel gibi herkes kendi odasında refakatçisiyle beraber sancı çekiuor. Orada doğuruyorsun. Falan filan. Yatağa yatırdılar saat başı alttan bakıyorlar ne açıklık ne sancı. Sonra akşam saat 7 gibi bana alttan fitil gibi bir şey yerleştirdiler. Düzenli olarak sancı veriyor. Her kasılma geldiğinde öldüm zannettim. Hiç rahmimde yumuşama bile olmamıştı. Yalvardım yakardım sezeryan yapsınlar diye. Çünkü sancı her 3 dakika da bir geliyor. Gecenin 3 ü oldu ben hala sancı çekiyorum. 24 saattir açım yemek yok su yok istiyorum izin vermiyorlar. Ben zaten hep alttan bakılmaya korkan bir insandım her saat başı kontrol ettiler falan. Soruyorum açıklık var mı yok diyor hatta kızdı ebenin biri ben diyo bu ağrıyı adet ağrısı olarak çekiuorum falan dedi onu hatırlamak istemiyorum bile. Neyse benim ebem gelmişti o ebeyi çok sevdim. Bana geldi açılman 4cm olmuş dedi. Ben bir mutlu oldum falan
Sonra saat 4 falandı ben bir bağırdım hemşire koşa koşa geldi. Açılma 8cm olmuş çocuk geliyor. Allah ama ben nasıl bağırıyorum. Orayı hayal meyal hatırlıyorum. Elini mi parmağını mı ne yaptı suyumu patlattı demedin mi çocuk burnu ile geliyor diye. (Önce kafası değil de yüzüyle gelmeye çalışıyor) üç kişi daha baktı koşa koşa acildeki doktoru çağırdılar. Ama odada en az 10 kişi var. Doktor geldi acil sezeryan demez mi. Lan diyorum ben niye o zaman o kadar sancı çektim. Kayınvalidem kapıda bekliyordu onu da odaya çağırdılar biri alltqn bir şeyler yapıyor biri üstümü çıkarıyor biri diyor yana kay. Ben bağıryorum ölüyprum diye. Sonra beni koşa koşa ameliyathaneye götürdüler. Ebenin elin bacak aramda çocuk çıktı çıkacak onu tutuyor koşa kola gidiyoruz. Girmeden önce ebeye diyorum analar neden bu kadar saat sancı çektim diye. Ağlıyorum falan. Ameliyathanede anestezi uzmanı kendini tanıtmaya başladı bana spinal mi epidural mi diye soruyordu sanırım doktor dedi sorma sorma komple bayılt çocuk geliyor diye. Bana dediler derin nefes al ben ağlaya ağlaya ölüyorum 5 dakika geçmedi ameliyat yatağına geçmem ama bir ömür gibi sürdü. Kız yatağa yatırdılar çırılçıplak ben ellerimle oramı buramı kapatmaya çalışıyorum onlar beni bağlıyor. Neyse derin nefes aldım ikinciye aldım mı hatırlamıyorum. Komple bayılttılar. Uyudum uyandım.
Anne çok acıyor diye ağladığımı hatırlıyorum. Sonra odaya geldik kayınvalideme eşimi soruyorum eşim nerde diye. (Ben zannediyorum hani filmlerde oluyor ya eşi kapıda karşılıyor falan 😂 ) saat 04:49 geçe oğluşum dünyaya geldi. Saat 5:55 de ben eşime oğlumun fotoğrafını attım. Düşünün o kadar kolay geçti benim için sezeryan. Ayağa kalkarken falan hiç zor olmadı hatta ilk kalkışı tek başıma yaptım. İŞte böyle oldu. Aka benim için normal doğum daha zor. Allahım hatırlamak istemiyorum o kadar zor geçti ki
Tavsiyemdir evde sancınızı çekin bende evde çekicim diyordum. Gittiğimde sancım var zannettim ama sancı böyle hareket ettiremeyen bir şeymiş. Öyle adet sancısı gibi değil daha fazlası.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Oğluşumla sizi öpüyoruz teyzeleri. ❤️❤️❤️🖐🏻