ecenaz891 Doğum sonrası destek aldınız mı/alacak mısınız? Anne , kayınvalide , bakıcı, ne kadar süre destek almayı düsünüyorsunuz? Tek bakmaya niyetli olan var mı bakabilen var mı
Ummu88 ecenaz891 bende kesinlikle yardim alacagim ilk haftalar annem gelir yanima sezeryan olacagim icin ameliyatli anneme nazim daha cok gecer 😅 daha sonrada kaynanam gelir kalir öyle öyle büyütürüz inşallah bebisleri 💙💙
Cellci ecenaz891 ilk 20 gün annem kayınvalidem hangisi denk gelirse, sonra işe başlayana kadar tek bakma niyetindeyim, bakalım başarabilecek miyim 😊
TazeAnne06 ecenaz891 annemle babam bizle yaşayacak en azından kreş zamanına gelene kadar. Çünkü ben çalışıyorum
Twinmama46 Nidakilic bakıcı işi çok sıkıntı ya bende ikiz gebeyim temizlik ve yemek için aldım sorunu hiç bitmiyor inanın sıkıntı yani Allah iyi insanlarla karşılaştırsın😒🤦♀️
A152245 Ben de bakıcı alacagim yanıma. Hatta yatılı bakıcı alıp almama kararını tam veremedim. Ilk çocuğum tek olduğu halde ilk sene bunalima girmiştim. Kolikten dolayi benim de sinirlerim harap olmuştu. Hicbir seye yetemiyordum. Bu sefer bir de ikiz olunca o zor zamanlarım aklima geliyor yine bunalıyorum düşününce bile. O yüzden bu sefer kesinlikle destek alacağım yanıma. O şartla tekrar hamile kalırım demiştim zaten eşime de 😂
Cakmaafrodit Kendim bakmayı düşünüyorum sağlıklı bir doğum geçirirsem kimseye muhtaç olmayı düşünmüyorum kolay kolay
3bebeli1kedili Nasip olursa inşallah üçüz gebeliğim var tüm sülalemi toplamayı düşünüyorum 😂 ilk hamileliğim ilk tecrübem olacak daha önce yiğenime baktım aile dostumuzun çocuğunu büyüttük beraberce ama bu çok farklı olacak büyük ihtimalle desteksiz yapamam gibime geliyor
biranneeeeeee 3bebeli1kedili ilk gebelik hem de üçüz ay büyük şok olmuştur :) aile de genler de var mı
3bebeli1kedili biranneeeeeee hemde ne şok 😂 anneannem de ikiz varmış eşimin ailesinde de sonradan öğrendik ikiz olduğunu hiç bir fikrimiz yoktu çoğul olma ihtimali için ama bir anda oluverdi 🙈 ilk gittik kese yok dendi sonra üç kese var ikisi dolu üçüncü kese kaybolacak yüksek ihtimal dedi. Sonra ki hafta gittik kalp atışı için ikisini duyduk üçüncü kese küçülmüş baya falan dedi tam muayene bitecekti sürprizzzz üçüncü 😂 şimdi hamdolsun 8+4 olduk Rabbimin izniyle üçü de sağlıklı haftası ile uyumlu gidiyor rabbim inşallah yüzlerini görmeyi nasip etsin sağlıkla gelsinler diye dua ediyoruz sürekli 😍😍
A152245 Bella_63 yani çevremde 5000-5500 arasi evinde yatılı bakıcı olanlar. Ikiz olunca hemen fiyatı artırıyorlar. Afrika ulkeleri 400 dolar istiyor. Turki cumhuriyetlerden gelenler de 6500 le ağızlarını açıyorlar. Asgari ücrete bakmayi kabul eden Türk de henüz görmedim ikizleri. En düşük asgari ücret+yol parası dedi biri. O da zaten 5 bine denk geliyor.
Eylul10 Eşim olacak yanımda annemlerde destek çıkar sonrasına allah Kerim bi doğsunlar o zaman göreceğim baş edip edemeyeceğimi 😂
biranneeeeeee 3bebeli1kedili ay maşallah sana 🤍vallahi çoğu insan korkuya kapılıp belki panik olurdu belki ben napcam 3 çocukla diye. Gönlünce olur inşallah rabbim yardımcın olsun sağlıkla büyüt inşallah 🌷
3bebeli1kedili biranneeeeeee Allah razı olsun canım benim 🤗 valla korkularım var ama rabbim içime bir ferahlık veriyor inşallah sağ salim görelim yüzlerini tek dileğimiz o gerisi hallolur evelallah ❤️
Svmnsm Kızlar bende ikiz gebeyim çok korkuyorum. Nasıl yetişcem işe geri dönebilcekmiyim sorular kafamda. Annemi geçen yıl kaybettim😔ablamlar var ama hepsi çalışıyor. En fazla bir hafta rapor alıp yanıma gelebilirler. Eşimin ailesi var işte bakalım nasıl ilerleyecek
Hellili ecenaz891 ben doğum yapalı dört ay oldu yalnız bakıyorum daha doğrusu bakmaya çalışıyorum ama kesinlikle tavsiye etmem ruh sağlığım yerle bir şuan dinlenemedim sürekli yoğun bi stres altında olduğum için sütüm de kesildi haliyle imkanınız varsa kesinlikle yalnız bakmayın ben eve yardımcı almak istedim ama küçük bi yerde yaşadığımız için aradığımız gibi bi yardımcı bulamadık
ecenaz891 Bende ilk dönemler annem kayınvalidem ile baslayacağım. Kayınvalidem gittikten sonra zorlanır mıyım bilmiyorum. Bir de bakıcı düsünmek gerekir mi acaba ya anneme de kıyamıyorum. ev ve 2 cocuk beraber yetisebilir miyiz. haftada 2 ev işine destek biri mi yoksa düzenli bakıcı mı almak mantıklı bilemedimmmmmmmmmmm