Merhabalar sonunda buraya yazmak bana da nasip oldu. Cumartesi gününe kadar buradan hep doğum hikayelerini okuyup kendi bebeğimin doğmasını sabırsızlıkla bekledim. Bebeğim 24 cü Haftada baş aşağı ilken 34. Haftada makata dönmüştü karın çevresinde 10 gün gerilik var denmişti. Hep bir korku vardı normal doğum istiyordum sezeryandan korktuğum için. Bebeğimin makat geliş olduğunu öğrendikten sonra her gün 3-4 kez secde pozisyon u denilen hareketi yaptım ve 35. Haftada bebeğim baş aşağı döndü. Ama karın çevresindeki gerilik beni korkutmaya devam ediyordu merak içinde günler geçmiyordu. Bebeğimin kendinin geleceğinden ümidimi kesmiştim 39+5 oldum ama yalancı sancı dahi hissetmiyordum ve iki gün öncesinde bebeğim kanalda dahi değildi. Cumartesi günü kalktım ve kapı kolunda destek alarak çömelme hareketlerini yaptım saat 4 te bel ağrım başladı ama ben temizlik yaptığım için ağrı olduğunu düşündüm önemsemedim. Saat 6 oldu kasıklarımda ara ara sancı hissetmeye başladım onu da temizlik yaparken lavabo yıkamıştım üşüttüm diye düşündüm. Saat 9 oldu ve sancı 10 dakikaya bir gelmeye başladı sonrasında iki üç damla kan şeklinde nişanım geldi hemen ılık duşa girdim rahatladım. Saat 10 da ablam ve annem hastaneye gitmem için ısrar ettiler iyiki de gitmişim. 11 de yatışım yapıldı ebe açıklığı kontrol etti ve 8 cm açıklığım çıktı gece saat 1 de suyum patlatıldı ve asıl sancıyı o zaman yaşadım buna rağmen tam açıklık için çömelme hareketi yapmaya devam ettim ve tam açıklık 2 de oldu. Artık doğum başlamıştı benim için. Sancı beni çok yormuştu. Doktor suni sancı yazmıştı ama ebeler zaten sancıyı zirvede yaşadığım için vermediler. 2 de ıkınmam için ebeler geldi ama benim gücüm kalmamıştı sancıdan. Ebeler son bir kez daha ıkın gelecek bebek dediler ıkındım ama bebeğim gelmedi. Sonrasında kesik atmak zorunda kaldılar ve ebenin biri alttan bebeği çekerken diğeri karnıma başkı yaptı ve bebeğim dünyaya geldi. Benim ilk gebeliğimdi ve ebeler şaşırdı sürecin bu kadar hızlı olmasına. Size tavsiyem evde çömelme hareketini çok yapın ve açılma içim kesinlikle berhi hurması yeyin. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Allah herkesin doğumunu bendeki gibi kolaylaştırır umarım.