Sarahh Zuhalsareelif kayısı akaşamdan suya koyup suyunuda kendisinide yemek iyi geliyor ama ben onu sevemiyorum diye yapamadım pek
Justmom En kolayı kayısı tabi ama kefirde öneririm hem bebeğede çok faydalı hem kabızlığada birebir geliyor
Nskyhn Justmom ya herkes kefir diyor annem doğal yapardı nefret ederdim. Acaba faydalı hazır var mıdır ki
[silindi] Nskyhn canım ben hazır kefir içiyorum öğrendiğimden beri hemde meyvelisini. Çok iyi geliyor. Ayıptır söylemesi günde 2-3 kere tuvalete çıkarıyor
Justmom Nskyhn sade tüketmende fayda var sade soda gibi düşün meyveliainden daha faydalı ama alıştırmak için kendini meyveliden başlayabilirsin en güzeli faydalısı annenin yaptığıdır tabiki keşke evde yapabilsek
Tulayakdg Bende aşırı kabızlık problemi yaşadım kayısı kuru erik kuru üzüm karişık hoşaf yapıp içiyordum çok iyi geldi bide ekmeği bıraktım beyaz ekmekte bende kabızlık yapıyor maalesef
Mrv135 Zuhalsareelif Ben de daha yeni yaşamaya başladım bu sorunu. Sabahları tiroid ilacını içtikten bir süre sonra iki üç tane kayısı ve kuru incir yiyip üstüne büyük bir bardak su içiyorum. Gün içinde de bir tane falan yiyiyorum şimdilik kabız olmamı önlüyor gibi. Düzenli olarak sebze yemeği yemek de iyi geliyor. Sürekli çorba içmeye de gayret ediyorum icmedigimde de daha fazla yaşıyorum bu sorunu.
Ipek99 Zuhalsareelif kefir, gün kurusu, avokado ve ceviz badem gibi kuruyemişleri düzenli aralıklarla yerdim kabızlık sorunu hiç yaşamadım. Kabızlık için aç karna 2, 3 gün kurusu ye üstüne 2 bardak su iç dedi bir arkadaşım çok etkili oluyormuş. 🙂
Nbu- Magnezyum eksikliği varsa o da kabızlık yapıyor ben Magnezyum a başlayalı rahatladım. Baktırın derim.