findiklibadem enesayazmoom ay bende tam 5haftalıkken öğrendim ve hemeeen söyledim iki tarafın ailesine de 😅 ama sonra pişman oldum çünkü tek tek kimseye söyleme demediğim için 7 ceddimize kadar duyuldu, ne biliyim rahatsız oldum bu durumdan. Birdaha başıma gelse herhalde hemen söylemezdim 😅
Asil_hatun enesayazmoom ben anneme kayinvalideme yakın bildiklerime evde ikinci çizgiyi gördüğüm gibi syledjm
adamandeva enesayazmoom çok haklı… Allah göstermesin bir şey olsa (Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahhh) herkese açıklama yapmak zorunda kalacaksınız. En azından 12. Haftayı bekleyin bence
annesinin_beybisi enesayazmoom annene söyle ama başka kimseye söyleme en azından keseyi görün olaki kimyasal gebelik falansa sonradan insanlara tek tek acıkmaya yapmak insanı daha cok üzüyo.
nonparisienne enesayazmoom kalp atışını duyduktan sonra söyleyebilirsiniz dilerseniz. Ben de bi şey olacak diye korkumda 15 haftalık olana kadar söylemek istemiyordum ama eşim sağolsun yere göğe haber verdi ki zaten istedem de 15 haftaya kadar saklayamazdım heralde çünkü halsizlik bulantı tiksinme vs ele veriyor anneyi ister istemez 😅
DayFg enesayazmoom bizde tam 4 haftalıkken öğrendik eşimin ve benim aileme kardeslerimiz dahil söyledik diğer akrabalara 3 aylıkken söyledik 😊
BeyzaF enesayazmoom ben sadece annem ablam kayınvalidem bide teyzeme söyledim annenizden de bişey olmaz yani söyleyin tabi oda sevinir sizinle hem 😌
Kubraa5353 enesayazmoom bence söyleyin. Sonuçta Allah muhafaza düşük yapsanız anneniz bilmesin mi? Ben saklamayı doğru bulmuyorum. çevreye söylemek için biraz beklenebilir ama 3 ay 5 ay beklemek nedir. Bana böylesi ayıp geliyor. Nazar değecekse o saatten sonra değmez mi? Bir de insanlara sapık ya da kötü niyetli muamelesi yapılmış oluyor. Bence söylememek yanlış.
Kubraa5353 Kimseye söyleme diyenleri anlamıyorum. Siz anne olsanız ve kızınızın düşük yaptığından haberiniz olmasa ne hissedersiniz. Bana kayın validem bile darıldı. Sen bizim kızımızsın neden söylemedin diye. O da 9. Hafta söylemiştim. Keseden sonra.
enesayazmoom Kubraa5353 kimseye söyleme derken eşim önce bir doktora gidelim bakalım dedi kese var mı yok mu çok erken olduğu için sağlık ocağı bana 1 hafta bekle sonra kadın doğuma gozuk dedi ben daha kadın doğuma gitmedim ve kese var mı yok mu kalp atisi var mı dış gebelik mı bilmiyoruz 4hafta3 günlük daha en azından bir 5 6 haftaları görelim diyoruz
Kubraa5353 enesayazmoom tabi kalp atışına kadar beklemenizi anlıyorum. Ben 3ay 5ay yazanları eleştirdim.
Porsuk7062 enesayazmoom annen harici kimseye deme annende kimseye demesin. Benim örneğim biraz kötü olacak ama bundan önceki 2.hamileliğimde herkese söyledim öğrenir öğrenmez ardından düşük yaptım millet ne oldu diye ısrarla sormaya başladılar ve bu sefer ben üzüldüm. ilk çocuğumda ise hiç kimseye söylemedim kafam rahattı. Neredeyse cinsiyet öğrenmeme yakın söyledim sen de en erken kalp atışını duyduğunda söyleyebilirsin.
Limonzeytin enesayazmoom Daha dur yahu bebek net bile değil. Bi keseyi gör kalp atışını duy kese içinde bebeği görün öyle söylersn bence çnkü çokçok yeni ilerlemesni görp söylesen daha mantklı. Ben çevreme bile 4ay olmadan demedm. Ailemede kalp atşnı duydum bebeği gördm öyle söyledm sen bilirsn yinede
Asseyda enesayazmoom benim hamile olduğumu ilk anlayan annemdi 😂bana git kan ver diyen zorla test yaptırmıştı 😂 eşim 7 inci öğrenen kişiydi
Renginveannesi_ enesayazmoom ben hastaneden çıkar çıkmaz anneme söyledim 🤲🏻 onun bunu duyması lazımdı 💓🥰
Umay255 enesayazmoom aynı benim durumum valla ben anneme ve sevdiğim 3 kişiye kardeşlerime söyledim diğerleri beklesinler azcik büyüsün 🥰🥰 git söyle annene anneler candır sende annesin artık