Hepinize merhaba arkadaşlar 🌸
Çok zor bir dönemin ardından bugün tekrar sahalara döndük , bebeğim şuan 3 aylık 🧿
Bende umut olsun sizlere diye birşeyler yazmak istedim ♥️🧿
Gebeliğimi 4. Haftada öğrendim , bebeğimin kalbini 6. Haftada duydum ve o andan itibaren zorlu bir sürece girdik. Çünkü rahim duvarım kalınlaşmıyordu. Normalde hamile kalındıktan sonra rahim duvarı kalınlaşmaya başlarmış. Doktorum pek iç açıcı şekilde yaklaşmadı ve olursa olur mantığıyla ilerlerdi. Ama biz güçlü kaldık teyzeler 🧿 progestan kullanmaya başladım folik asit vs. Alerjik bir bünyem var ve döküntü olmaya başladı vücudumda. Yüzümü görseniz normalde bembeyaz olan ben kararmaya başladım🙄 Doktorum hangi ilaçtan kaynaklandığını bilmediği için 10. Haftada tüm ilaçlarımı yavaş yavaş bıraktırdı çünkü attık bu döküntüler görüntüden çıktı ve bana zarar vermeye başlamıştı 😞
13.Haftamda sabah uyandım kahverengi bir kanama ile , dünyam başıma yıkıldı diyebilirim (tam bayram öncesi bir pazar günüydü )doktorumu arıyorum ve bana dedi ki pruluton depot al vurdur. Sadece bu. Kısa ve öz. İğneyi aldım vurduracam , maalesef reçetesiz olduğu için vurmadılar. Acil doktoruna muayene ardından vurabileceklerini söylediler. Acil doktoruna muayene sırasında doktor döndü ve bana dedi ki ‘bu çocuk ya düşmüş ya düşüyor geçmiş olsun ‘🤦♀️ Yerle bir oldum 😞
Anne olmuşum ben içimde büyüttüğüm minicik bir kalp var ve ben o kalp atıyor mu bilmiyorum. Acilen başka bir doktor arayışına girdik eşimle. Aynı günün akşamı , şuanki doktorum çıktı karşıma 🥰
Muayenehanesinin açtı akşam bizim için , kontrol etti ve acilen beni hastaneye yatırdı. İğneler, serumlar ,haplar…
Tam 3 gün kaldım o hastanede. Ama her gelen hemşireye ağlayarak ,yalvarır gözlerle bana güzel birşey söylemeleri için dua ettim ♥️
Meğer bebeğim aşağıya inmiş ve eşi, bebeğimin önüne gelmiş kanama bundan kaynaklıymış.
3 günün sonunda biraz daha iyi olarak ama hafif lekelenme devam ederek taburcu oldum. Evimi , eşimi bırakıp anneme yerleştim. Günlük 200 mg’dan 3 defa progestan kullanıyorum , üç günde bir pruluton depot vurduruyorum , ayağa kalkmam kesinlikle yasak durumu siz düşünün.
Vücudumun üretmesi gereken bir hormonu sırf bebeğim bizimle kalsın diye dışardan takviye yapıyorum sürekli. İğne yerlerim acıyor artık yatamıyorum, vücudum yine döküntü olmaya başladı. Yazın ortasında Mersin gibi bi şehirde duş alamıyorum, zorlanıyorum , yoruluyorum.
Sanırım 25. Haftaya kadar yattım 😞
Ardından muayene olmaya gittim ve haberler o kadar güzeldi ki anlatamam. Azaltarak 1 hafta içinde bütün ilaçları kestik 🙏
Eşime döndüm dedim ki ‘ bende herkes gibi ohh diyebileceğim , bende normalim artık .’
Uzun sürmedi , ağırlarım başladı. Regl ağrıları.
Rutin kontrolümde doktoruma söyledim bunu, vajinal muayene etti hemen. Rahim ağzım 33 mm’e düşmüş (Normali 35 mm) ve rahimde açıklık başlamış.
Hemen yatmam gerektiğini söyledi 3 gün sonraya randevu verdi.
O 3 gün nasıl geçti inanın bilmiyorum.
Gittim tekrar ben çok umutluyum ama yattım yani sonuçta 3 gün , dinlendim , iş yapmadım.
Düzeldiğine o kadar eminim ki anlatamam sizlere 😟
Yine vajinal muayene oldum ve açıklık kapanmış ama rahim ağzım 25 mm’e düşmüş. Normalde her muaneye gelen eşim o gün gelemedi, tekim, doktorumda bi panik havası acilen nst’ye aldı beni.
Sancı yok , bakıyor bebeğin pozisyonu gayet iyi ama rahim ağzı birden bire 3 günde ,yatmama rağmen kısalıyor. Acilen ciğer geliştirici iğne yapıldı bana. Tam 12 saat arayla 2’şer doz.
Ama ben o kadar kötüyüm ki erken doğum riskinden dolayı Allah’ım diyorum ne olursun bari 30. Haftayı görelim🙏
29.Haftanın sonunda bi sabah kalktım inanılmaz bir mide yanması , peşinden kusma. Strese yaptım , ondan oluyor diye düşünüyorum tabiki ben. Ertesi gün iç ateş ardından sırt ağrısı başlayınca eyvah dedim 🤦♀️Ben kesin covid pozitifim. İşin can sıkan yanı birde aşısızım. Doktorumu aradım test yaptırdım ki , gerçekten ben pozitifim.
İsyan etmeyeceğim dedim içimden yatmam dinlenmem için bir sebep oldu bu sonuçta. Çünkü aktif çalışıyorum izin hakları bitti , rapor süresi doldu 🤦♀️
14 günde o şekilde yattım 🥰
Çok şükür ki izolasyon süresi ardından muayeneye gittim. Doktoruma ‘ben gelmek istemiyorum ayaklarım getirmiyor beni buraya geri geri gidiyor’ diyerek girdim muayenehaneden. Kontrol etti doktor. Bebeğimin sağlığı yerinde , suyu normal herhangi bir sıkıntı yok ♥️ Ama rahim ağzım hala 30 mm 😏 erken doğum riskim devam ediyordu.
Yine de çalıştım , işe gittim.
35.Haftada bi sabah uyandım , ayağa kalktığım da iç çamaşırım sırılsıklam oldu. Eşime söyledim apar topar hastaneye gittik. Çatı muayenesi olmamışım o kadar korkuyorum ki. Ebenin adını hiç unutmam ! Meryem…
O kadar içten ve kibar davrandı ki tüm korkularımı aldı götürdü Allah razı olsun ondan 🙏
Muayene ediyor bakıyor hayır suyun gelmiyor bu enfeksiyon dedi. İnanın 37. Haftaya kadar uzun süreli oturup ayağa kalktığımda veya sabah uyandığımda sırılsıklam oluyordu iç çamaşırım ve artık ped kullanıyordum.
37+5 , 11 Ocak günü…
Mersin’de inanılmaz bir yağmur var , kontrole gittim. Suyumun kaçtığını hala iddaa ediyorum tabiki 😂 Nst’ye girdim. Kağıdı aldım hocaya götürdüm. Kalp atışları bi yerde kesiliyor kağıtta. Bende diyorum ki makina bozuk galiba🤦♀️ Meğer kordon dolanmış nefesini kesiyormuş çocuğumun.
Acil sezaryene alındım , bebeğim doğdu ameliyathane de bir sessizlik herkes birbirinin yüzüne bakıyor. Doktorum bana döndü ve hiç unutmayacağım o cümleyi söyledi. ‘ Selin sana demiştim ya kordon dolanmıştı , dedim ya kordon dolanmıştı.‘
Bebeğini hiç göstermeden arkası dönük şekilde yan tarafa verdi. O bebeği yatırdıkları yerde bebeğimin önünde 2 kişi göremiyorum ama sesi de yok çocuğun. Bi baktım valf maske ile oksijen veriyorlar. Aradan ne kadar zaman geçti bilmiyorum ama bi ağlama sesi dünyada duyup duyabileceğim en güzeliydi sanırım. Giydirdiler , yanağıma koydular oğlumun yanağını. Allah’ım dedim pamuk ya pamuk bile bundan daha sert !
Sonra çocuk doktoru birkaç saat küvöze koyacaklarını ve solunumunu takip edeceklerini söyledi. Benim için sıkıntı yoktu sonuçta gördüm , duydum , hissettim tedbir amaçlı diye düşündüm.
2 saattin ardından geldi gerçekten Yalçın Kaya’m.
Emzirmeyi deniyoruz olmuyor , ağrılarım başladı , oda çok sıcak derken hiç zevk alamıyorum o an , anlayamıyorum anneliğimi.
Oda da ben , eşim ve oğlum başbaşa kaldık. Ama bi sıkıntı var Yalçın Kaya inliyor. Hemen bebek hemşiresini çağırdık , videosunu çekip doktora yolladı. Peşinden doktor aradı hemşireyi.
Acilen yoğun bakıma indirin !
Eşim gitti oğlumla birlikte…
Aradan zaman geçti eşim geldi elinde bebeğime giydirdikleri kıyafetler. Buruşturup tutuşturmuşlar eline. Dünyam karardı , nefesim kesildi.
Ben taburcu oldum. Selin kendine gel, sağ sütünü şifa götür oğluna dedim , dimdik durdum. Görüş kesinlikle yasak küvözde ( pandemiden dolayıymış)
Hergün saat 2 de doktordan bilgi alabiliyoruz sadece.
Cuma günü…
Burnundaki hortumu çıkarttık , artık biberonla besliyoruz. Kendi kendine nefes alabiliyor mu deniyoruz dediler. Ay anlatamam size. O gün bana bayram arifesi ♥️
Cumartesi sabah uyandım , telefonum da bi cevapsız çağrı. Hastaneden aramışlar meğer.
Elim kolum titreyerek aradım , bir çift kıyafet , kalın bir battaniye ile gelin Akgül bebek taburcu oluyor demezler mi 😍
Apar topar giyindik , hastaneye gitmeden baklavalar aldık 🥰
Aradan zaman geçti oğlum kollarım da ♥️
Ama burnu ve dudağı arası kan içinde , çocuk uyanmıyor. Eve geldik sadece bir günde biberona alışmış bizim oğlan 😂 almıyor göğsümü 🤦♀️ uyanmıyor , ağlamıyor. Acilen tekrar götürdüm yoğun bakıma. Bu çocukta birşey var diyorum hemşireye. Meğer anne huzuruna kavuşmuş bizim minik adam ♥️
Bir serüven başladı , bir tarla düşünün mayın dolu ve biz sarılık mayını hariç tüm mayınlara basarak ilerliyoruz 🤦♀️
17.Günde göbek bağımız düşerken karar verdim bu duruma 😂
Oğluşum alerjik bir bebek aynı zaman da kolik ve reflüsü var ama herşeye rağmen o kadar güzel ki ♥️
Gebeliğimde , doğum anında ve şuan her daim duamdasınız canım anneler 🙏 anne olmak isteyenler 🙏 Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah ♥️
Ben ki 30. Haftayı görmek için Dualar ederdim. Şuan dizimde yatıyor teyzeler 🧿♥️
Demem o ki oğlum çok güçlü çıktı hayata tutunmak içim çok çabaladı , benden çok yoruldu o. Ne olursunuz umudunuzu kaybetmeyin ♥️ Sürekli dua edin , şükredin.
Rabbim hamile olanlarınıza sağlıklı şekilde kucağına almayı , bebek isteyenlerinize de hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🙏
Ben sadece onca zorluk ardından mutluluğumu paylaşmak istedim, duygulandım ♥️
Dualarımdasınız 🌸