Minnosunannesi11 Doğduktan hemen sonra yapılan ilk muayenelerde fark edilmiş . Yapılan tetkiklerde yemek borusu ve soluk borusu birleşikmiş . Tıp dilinde özafagus atrezisi deniyor. Ve bu şekilde doğan bebeklerde ek anomaliler görülme riski yüksekmiş kalp, böbrek , vs.. bizim ikinci anomalimiz makat deliğinin kapalı oluşu anal atrezi yani..
Doğumdan hemen sonra entube edildi yavrum hiç görmedim bile 😢 yoğun bakım ünitesi ve çocuk cerrahının bulunduğu başka bir hastaneye acil sevki yapıldı ve ertesi gün hemen ameliyata alındı. 4 saat sürdü ameliyat yanında bile değildim yavrumun 😪
35 gün yoğun bakım sürecimiz oldu. Bir ay boyunca burundan beslenebildi . Ciğerlerde kaçak oluşumundan dolayı …
özafagus ameliyatı sonrası kaçak oluşumu beklenen bir şey tabi .
tamamen kaçak geçince ağızdan beslenebildi.
Hastanedeyken azar azar besledikleri için kilosu çok düşüktü. Taburcu olduktan sonra evde doyurmak zor oldu sütüm yetmeyince ek olarak mama takviyesi de verdim.
Şuan çok şükür her şey yolunda kontroller devam ediyor. . kalın bağırsağı karın duvarında şuan kakasını ordan yapıyor. O biraz zorluyor..
- Ayda makat açma ameliyatı olcak yani daha zor günler var önümüzde 🥺 Rabb’im yaşatmasın kimseye 🤲🏻