Yanne Kızlar evde ölçemiyorum önlem amaçlı soruyorum erken farkedebilmek için gebelik zehirlenmesi olmaması için. Tansiyon yükseliği nasıl anlaşılır gebelik zehirlenmesi yaşayan belirtileri nelerdir. 26. Haftadayım
daphnesmomm Yanne benim bir kez başıma geldi şu ana kadar,başımın arka kısmında,yani enseme doğru ağrım olmuştu,sonra tansiyonuma baktığımda yüksek çıkmıştı
Asel2520 Yanne doktorum bana dediki olurki tansiyonun yükselir başın ağrır elin ayağın boşalır gözünün önü kararırsa hemen acile git beklemeden dedi
edis22 Yanne canim tansiyon dusmesi ve cikmasida genelde belirtileri ayni o yuzden en yakin saglik kurumuna gidip tansiyonunu olcmek daha mantikli ozellikle gebelik doneminde belirtiye gore tedavi olmaman gerel ama genelde tansiyon cikinca surekli esneme yuzunuzun elevlenip kizarmasi gibi belirtileri olabiliyor. Eger tansiyon probleminiz varsa Tansiyon aleti alip evde kendinizde olcebilirsiniz.
Yanne daphnesmomm anladm canım aşırı ağrıdan bahsdiyosun sanırım sıkıntı oldu mu sonradan doktora gittinmi
Yanne Asel2520 anladım canım evet öyle bir durumda zaten gitmek gerekir. Umarım hiç yükselmeden devam eder🥲
daphnesmomm Yanne o akşam tansiyonuma baktığımdan birkaç dakika sonra yediklerimi çıkarınca rahatladım,tansiyonum düştü. Çok şükür şu ana dek bir kez oldu,sonrasında da mümkün olduğunca tansiyonumu kontrol ettim,bir sıkıntı olmadı. O yüzden doktora gitmedim🙂
Asel2520 Yanne inşallah bende de yüksek tansiyon çıktı malesef alfamet hap kullanıyorum her gün ölçüyorum Allah korusun birşey olur vs diye
Yanne Byztrkravc eğer olursa aklımda olsun içerim hemen sağolasın canım Kimse yaşamasın inşallah sıkıntı
Asel2520 Yanne aynen öyle valla sağlıcakla sorunsuz bir şekilde rabbim tüm hamişleri bebeğine kavuştursun inşallah 🤲🏻
Yanne daphnesmomm geçmiş olsun bidaha da yaşama inşallah Sürekli kontrol etmek gerekiyor dediğin gibi
Yanne edis22 tansiyon sorunum daha öncesinde hiç olmadı canım ama tabi hamilelik dönemi farklı bir süreç daha önceden hiç yaşamadığım için bilemiyorum. Dediğiniz gibi şüpheye düşünce gidip baktırmak gerek en azından baş ağrısı yaşadığımda şüphelenmem gerektiğini öğrenmiş oldum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 🥰
edis22 Yanne bas agrisi tansiyon dusuncede oluyor canim bu yuzden diyorum yanlisa dusme kesinlikle belirtilerin oldugunda tedaviye gecmeden once olc sonra. Bizim tansiyon aletimiz var her basimagridiginda olcerim bakarim ve tansiyonumun dusuk oldugunu gorurum ve sekerli su icerim bakarim hemen gecti.rica ederim canim rabbim saglik sihat versin hepimize🤲🏻😇