seymaa33 buzluğa iki tane havlu koyun. Ilık duşa girin. Çıkınca önce bebeğinizi emzirin. En az yarım saat bir memeyi emmesini sağlayın. Uyumasın memede. Çekti çekti durdu 3e kadar sayın ve çenesinin altına hafif sert vurun, topuğunu sıkın. Bir şekilde uyandırın emmeye devam etsin. Sonra diğer memeyi emzirin aynı şekilde. Hazırda sağılmış sütünüz varsa onunla yoksa mamayla takviye yapın. Bebeğinizi bir güzel uyutun. Bebek uyurken her iki memeyi de 15er dakika herhangi bir yağla masaj yapa yapa sağın. Siz dokunamıyorsanız eşiniz ya da anneniz yapsın. Özellikle yumruların üzerinde dairesel hareketler yapın. Sağımı da yaptıktan sonra buzluktaki havluları çıkarıp memelerinizin üzerine koyun ki duşla, emzirmeyle ve sağmayla iyice genişleyen kanallar daralsın ve yine aşırı süt dolmasın. Bu adımı sakın atlamayın. Adım adım 3-4 saatte 1 tekrar ederseniz aynı işlemleri ertesi güne bir şeyiniz kalmaz. Ben iki çocuğumdada yaşadım, çok çok zor gerçekten. İlkinde emzirme danışmanı tutmuştum onunla böyle yapmıştık. İkincisinde kendim yaptım. Geçmiş olsun.