babyavocados Sabah 9 buçukta suyum geldi,11 buçukta hastanedeydim 3 cm açılmam vardı ama hiç sancım yoktu. Yatisim yapıldı,bebeklerin önde geleni baş sonra gelen tersti. Normal doğum şansı olduğu için bekledik duruma göre karar verelim dedik. 12 buçukta sancım başladı kendi sancımdı hiç suni sancı vermediler. 4te açılma tamamlandı ama ters olan bebek tam olarak ters dönmüştü yani ayakları geliyordu. Bas olanı doğurdum bu arada acil sezeryan hazırlandı bebeği çevirmeyi deneyeceklerdi dönmezse ikinci için sezeryan olacaktım. Doğum riskli olduğu için prof girdi çok şükür iyiki o girmiş, bebeği çevirmeyi başardı 9 dk sonra ikinci oğlumu aldım kucağıma. Doğumun tek zor yanı bebeği cevirmeleri oldu,hem maalesef can yakıcı hemde psikolojik olarak sıkıntılıydı korktum açıkçası hem normal hem sezeryan olmaktan. Tabi ben bu risklerin hepsini biliyordum bilerek kabul ettim,bir normal doğumum var yapabilirim dedim. Kısaca 4.5 saatlik doğum sürecinde beni sadece o 9 dk zorladı,iyiki normal doğum yaptım :)