zedan1903 Aypare_ bana burda ayni sey dediler ama ayni sey degilmis canim cati muayenesinde eli biraz daha ileri giriyor yani aciklikta hic canim acimamisti ama catida biraz acidi eli icerde biraz daha uzun duruyor bakiyor sonucta dar mi normal mi musait mi diye
Hazal_kubra12 Aypare_ aynı şey ikisi yani ikisinede aynı yerden bakiyolar 😅 bn hiç catu muaynesi olmadım suyum gelmisti hastaneye gittim ilk doğumda o zmn baktılar ilk açıklığa
Aypare_ Anladım bende çatı muayenesi oldum ve canım yandı biraz tekrarda aynı acıyı hissetmek istemiyorum açıkcası😥 açıklık daha kolaysa sevindim buna 😊
Nuraykk Aypare_ ikisi de aynı şey tabiki , sonuçta doktor cati muayenesi yapalım açıklık var mı, darlık var mı bakalım diyor. 1 dk sürmeyen bir muayne
Cansu1- Aypare_ acısı aynı mı bilemem ama ikisi aslında farklı şeyler. Çatı muayenesi pelvis kemik yapının doğuma uygun olup olmadığına bakmak, açıklık ise serviks dediğimiz rahim ağzında kaç santim açıklık olmuş yada olmamış mı diye bakılıyor
bebekrehberi Ya ben googledan baktım. Doktor iki parmağıyla bakar diyor. İki parmak ne kadar ileri gidebilir ki? Yoksa daha fazlasını mı sokuyor içeri?
Aypare_ İki parmakla yapıyor ama bir yandanda karnına bastırıyor benimki biraz acıdı ne yalan söyleyeyim çok uzun sürmüyor saniyelik ama canım yandı biraz 😐