hayalimibekliyorumm 15 gün öncesine kadar ayni korku ve heyecan icerisindeydim ya doğum başlarsa ve anlamazsam ya her şey normalken kötü olursa ve bana bir şey olursa ya bebeğime bir şey olursa ya şöyle olursa ya böyle olursa vs.vs… ve benimde 39+3 e kadar bebeğim bekledi. Bir türlü gelmiyordu bekleyince de zaman hic geçmiyor gibi geliyordu. 39+2 de kontrole gittim en ufak bir belirtim yoktu nst de sancı çıktı ama zerre hissetmiyordm sancı çıkınca doktor açıklık var mı diye alttan kontrol etti yok sonra eve geldim önce lekelenme oldu akşamında nisanim geldi ama öyle bir şey ki anlıyorsunuz zaten. Sonra ufak ufak belim ağrımaya başladı ama doğum sancısı diye düşünmedim hiç sabah uyandığımda bir tık daha artmıştı sonra biraz daha arttı ama dayanilmayacak bir sancı değildi ve ben kendimi daha kötüsüne hazırladığım için doğum değildir diye düşündüm duşa girdim çıktım surekli yürüdüm filan sonra doktoruma yazdım ve hastaneye gitmemi söyledi kontrol ettiler ve 5 cm açıklık direkt doğuma girdim laftan yapıldı bir 5 dk sonra tekrar bakıldı ve 9 cm çok hızlı gelişti hastaneye gittikten 20 dakika sonra bebeğim kucagimdaydi ve asla tahmin ettiğim kadar zor geçmedi çok şükür ki. Benim için zor olan doktorun hiç sormadan epizyotomi yapması oldu doğumdan çok dikiş ağrısı beni yordu 10 gün kadar sürdü ağrısı ama çok şükür şimdi o da iyileşmeye doğru ilerliyor ağrım pek kalmadı kendimi daha iyi hissediyorum.. Korkmayın sakın, kafanızda kurmayın ve sakin olun sadece bebeğinize odaklanın inanın çok daha kolay oluyor ben hep bebeğimle konustm doğumda size de tavsiye ederim bir de sanci geldiğinde oturmayın yatmayın hiç sürekli hareket edin sıcak suyla duş alın cok faydası oluyor benimde ilkti çok şükür güzel geçti darısı inşallah tüm herkese olur. Sağlıkla gelsin bebisler ❤