Sclctn Az bir zaman kaldı ve her kafadan ses çıkmaya başladıı 🙄🙄🙄 yok riskleri çok epidural doğum vsvs diye.
nurcan_26g Sclctn ben spinal sezeryan oldum ilk doğumda 6 saat uyuşuk kaldım ve hiç bir ağrı hissetmedim bebeğimi normal doğum yaomis gibi direk gördüm yanağıma koydular her anına şahitlik edebildim . Ablam korktuğu için genel anestezi oldu kendine geldiği an ağrılarla uyandı ağrı kesici bile fayda etmedi bebeği bile almak istemedi acısından belki yardımcı olur bunlar size 🤗
uckedibirbebek Sclctn spinal oldum ben. Doğum anında çektiğiniz acı 0. Hatta benim serum yolu için takılanda canım daha çok acıdı. Belden vurulan iğneyi de hiç hissetmedim. Doğum anını 30 sefer daha yaşarım o his o kadar hoşuma gitmişti ki. Bebeğimin çıkışı ve karnımın anında hafifleyişini hiç unutamıyorum mükemmel bir hazdı. İlk 5-6 saat çok ağrı hissetmedim. Öyle de böyle de o sezeryan sonrası ağrıları çekeceksiniz çünkü ameliyat oluyorsunuz. En azından o hazzı en başından çok güzel yaşayın. Sakin kalamazsam diye de korkmayın başınızda her an sizi takip eden, sohbet ederek genel durumunuzu anlamaya çalışan biri oluyor. Hemen müdahale ederler siz anlamazsınız bile müdahale ettiklerini. Ben bebeğimi gördükten sonra heyecan yapmışım sanırım kalp atışım ve tansiyonum yükselmiş. Sakinleştirici vermişlerdi laf arasında hiç onu verdiklerini de anlamadım. Korkmayın 🥰
cyln_hnm Sclctn epidural oldum bi daha olsa bi daha olurum çok keyifli geçti sezaryen anım hiç kulak asma hiçkimseye
Sevgi_123 ipekveatlas İstediğiniz kadar çekmek istemeyin epidurali 7 cm olana kadar takmiyyolar zaten baya bi sancı çekmiş oluyorsunuz
Amt54 Epidural olmadım belden uyuşturma oldu bnim gayet memnunm ameliyattan çıktıktan iki saat sonra hafif adet sancısıyla başladı ve hemen hemrişeye söyledim ağrı kesici vurdu ağrım olmadı ama tamamen bayıltılan kişiler ve öevremdekilerin demesi ameliayt haneden çıkarken ağrılar başlıyormuş odayada karnına bastırmışlar çok canı yanmış bu tip şeyler benimde bastırdılar acıcak diye korktum ama benim uyuşuk olduğu için hissetmemiştim belden uyuşturma olması daha iyi
Deletedmom622772 nurcan_26g sizin sonrasında ki süreç nasıl ilerledi acaba ? Sonraki günler ağrı ve sızı olarak
Ponyo Epidural ya da spinal olan anneler peki daha sonrasında bel ağrısı kaldı mı sizlerde? Ben de çok korkuyorum ve karar veremiyorum sonradan uzun vadeli bel ağrısı yaşamak çok daha zordur sanki🙄🙄
nurcan_26g Ponyo bel ağrısının nedeni spinal değil arkadaşım herkes ona bağlıyor ama şöyle düşün aylarca vücudun öne doğru gidiyor hamilelikte başlıyor aslında bel ağrıları vücut şekli bozuluyor bu yüzden doğumdan sonra da bel ağrısı çekmek çok çok normal . İki kuzebim normal doğum yaptı birinin 3 sene diğerinin 2 ay oldu sürekli bel ağrılarını anlatırlar iksiide spinal yada epidural almadılar bu arada
Sclctn Ponyo kuzenim oldu direkt çocuğunu gördü etti ağrısı falan olması :) ama insanlar korkutuyorlar bide doğum yakın olunca tedirgin oldum 🙏 herkes genellikle belden uyuşturmalı daha iyi diyorlar😍
Amt54 Sclctn aynen öyle sezeryanda korkulcak hiç birşey yok ameliyathane ürpertiyor ilk anlarda sonra zaten uyuşuyorsun belden vurulan iğne hiç hissedilmiyor hissetsen bile normal damar yolundaki acı bile yok yani sonrası hecanla ne yapıyorlar acaba ne zaman bitecek ne zaman bebeğimi görecem düşüncesi korkulcak hiç birşeyi yok yani
nurcan_26g Deletedmom622772 ` Deletedmom622772 bel ağrısı olarak soruyorsaniz çok fazla bir ağrım olmadı yani hamilelikte olan dinlendikce geçen agrilarim oldu . Zaten o gün yürümeye başlayınca oturmadim tekrar pek . Ertesi gün çıktığımda 3 kat merdiven çıktım tek başıma tabiki ameliyatlı olduğumdan oturup kalkarken hafif karın bölgesinde sızlama oluyordu ama 4.gun eğilip kalkmaya işlerimi kendim yapmaya başlamıştım
Sclctn uckedibirbebek uckedibirbebek yaa gerçekten çok teşekkür ederim insanı bir nebze olsa bile rahatlattınız 🙏 Allahın izniyle evladımı görünce bütün acılarım geçer 🥰 çevredeki insanlar herşeyi çok bildiği için korkutuyorlar malesef kii..
Deletedmom622772 nurcan_26g yaaa cok güzel geçmiş o halde maşallah darısı kalanların ve bizim başımıza 🥰🥰🧿
uckedibirbebek Sclctn insanlar bayılıyorlar acıdan ve korkudan beslenmeye. Hiç korkmayın inanın canım çok azdır benim. Elime iğne batsa 3 gün yara bandıyla gezerim. Sezeryan doğumun en güzel yani doğumu izlemek. Hatta tek güzel yani 😂 onu da kaybetmeyin