Nealakasivarrr Doğal olarak tutamıyorum😁 peki tutamadığım günler için fitre vermem gerekiyor mu? Ömrümde ilk defa tutmuyorum çünkü bilmiyorum ne yapılması gerekiyor
momofkaan Nealakasivarrr sanırım durumunuz el veriyorsa fitre vermeniz veya daha sonra yerine tutmanız gerekiyor ama daha net bilgisi olanlardan ben de yararlanayım
Cananyildiz Nealakasivarrr orucun fitresi verilmez canım çünkü bizim durumumuz geçici olduğu için borç yerine geçer tutmamız gerekiyor ileriki senelerde.
Sumiire Nealakasivarrr tutmadıgın orucun parasını vermek için sağlığının birdaha oruc tutmaya yeterli olmaması gerekşyo yani şuan tutamıyosun çünkü hamilesin ama daha sonradan tutman için bi engelin olmuyo bu borcu oruc tutarak ödemem gerekiyo para versen kabul olmuyor
Nealakasivarrr momofkaan yok canım hiçbir problem yaşamadım çok şükür. Ne karnımdaki bebekte ne de emen oğlumda elhamdulillah hiçbir problem olmadı. Süt ilk aylarda koyulaşıyor ama son aylarda yine sıvı gelmeye başlıyor. Çok araştırdım doktoruma da sordum. Hepsi emzirebilirsin dedi. Çünkü kusmadım, yedim , içtim çok şükür 😊 vücudum güçlü olduğu için emzirebildim
Esmanur0 Sağlıklı olduğunuz taktirde tutmanız gerekli. Sağlığınız da sorun olursa tutmadığınızı veriyorsunuz. Yani doğumdan sonra bakacaksınız durumunuza ona göre vereceksiniz.
Nealakasivarrr Esmanur0 sonradan tutabileceksem ücretini vermem gerekmiyor öyle mi? Sonradan tutabilirim diye umut ediyorum
Nealakasivarrr Cananyildiz Rabbim ömür verirse inşallah tutacağım sonradan. Sonradan tutamayacaksak ücret veriyoruz öyle mi
kubolin Bu şekilde tutulmayan orucun fitresi verilmez, kaç tane tutmadıysanız müsait olduğunuzda o kadar günlük oruç tutarsınız sadece, böylece oruç borcunuzu ödemiş olursunuz. Devamlı hastalığı olanlar ve gelecekte de tutamayacak olanlar parasını verir.
Nealakasivarrr kubolin çok teşekkür ederim ilk defa tutmadım 33 yıllık ömrümde 😁 adetli olduğumuz günleri sonradan tutuyoruz ama hamilelik durumunu bilemedim
momofkaan Nealakasivarrr teşekkür ederim ya benim eşim de hemen arkasına Bi çocuk diye tutturuyor da bazen dksksk
Cananyildiz Nealakasivarrr evet devamlı hastalık durumunda veriliyor ama geçici bir durumda borç oluyor
Nealakasivarrr momofkaan aslına bakarsan 2. Çocuk tamamen senin hazır olmanla alakalı… Dersenki 2-3 sene sıkıntı yaşayayım ama iki çocuğumu da büyüteyim tamam. Ama Eğerki hızlı bir tempoya hazır değilsen beklemeni tavsiye ederim en azından 1. Si bezden çıkana kadar
momofkaan Nealakasivarrr 33 yaşındayım süreç uzadıkça tahammülüm azalır diye korkuyorum.. O yüzden hayırlısıyla çocuğumu kucağıma alayım sonrasında bende arayı çok uzun tutmak istemiyorum sadece süt konusu kafamı karıştırıyordu
hukukcuanne_06 Arkadaşlar fitreyi hepimizin vermesi gerekiyor, tutulamayan oruç sebebiyle verilen paraya da fidye denir. Fidye verebilmek için de hayatınız boyunca oruç tutmanıza mani bi durumunuz olmalı. Bu yıl tutamadığımız orucu 2 3 yıl içinde tutmamız önünde bi mani yoksa fidye verilmez kaza edebilmeyi bekleriz.
hukukcuanne_06 Nealakasivarrr Allah kabul etsin, soruda fitre yazdığınız için o şekilde açıklamak istedim