Merhaba arkadaşlar. Bebeğim 38+3te 3800dü şu an 38+6yız, doğuma kadar kaç kg olur bilmiyorum. Ama genelde iri bir bebekti, son hafta az kg aldı. İnşallah doğuma kadar da 4ü geçmez. Doktorum ultrason cihazlarının -500 ile +500 gr arası yanılma payı olduğunu söyledi. Ve başından beri 4kg üstü olursa sezaryen olabileceği konusunda ısrarcı. Çatın uygun normal doğuma dedi. Ama bu konuda da samimiyetine inanamıyorum ne yazık ki. Çok tatlı sevecen bir kadın ama özel hastane olduğu için genelde hemen ilk riskte sezaryene yönlendiriyorlar biliyorsunuz ki. Bu nedenle güven alamıyorum bu konuda. Burada birçok anne görüyorum 4kg üstü doğum yapan. Ben de 3800 gr doğmuşum, eşim de 5 kiloya yakınmış. Ve eşim evde doğmuş yani, hiç bir imkan yokken vs. Şu an imkanlar bu kadar gelişmişken ve hastane ortamındayken en azından başta normali deneme konusunda ısrarcı olmalı mıyım? Çünkü sezaryenden gerçekten korkuyorum ve istemiyorum. Tabii şu an henüz 4ü geçmedi bebek, ne olur bilemiyorum ama bu durum ister istemez beni strese sokuyor. Mecbur kalırsam, gerçekten gerekli olursa tabii ki sezaryene razıyım. Sonuçta bebeğin sağlığı en önemlisi ama en ufak komplikasyon riskinde, ortada gerçekten bir sebep yokken sırf kolaylarına geldiği için ve daha fazla ödeme almak için sezaryene yönlendirdikleri için bu konuda güvenemiyorum doktoruma. Yaşım genç, ilk gebeliğim, normal doğumdan hiç korkmuyorum kendimi çok güzel hazırladım ama sezaryenden korkuyorum. Hem yanımda kalabilecek kimse yok, annem kısa süre kalıp gidecek. Bunlar endişelendiriyor açıkçası. Ve Türkiye sezaryen doğumda dünyada bir numara biliyorsunuz ki. Yurt dışında iri bebeklere de gayet güzel normal doğum yaptırılıyor, bizim ülkemizde direkt sezaryene yönlendiriliyor. Doktorlar korkuyorlar. Normal doğumda da iri bebekte makata kadar yırtılma olur, bebeğin omzu kırılır vs diye korkutanlar var. Eski milli sporcuyum, beden eğitimi öğretmeniyim ve gebelikten önce de aktif antrenördüm. Yaklaşık 8 yıldır aktif sporla ilgileniyorum ve bacaklarım sıfır açılıyor, pelvis kaslarım da esnek illa ki. O nedenle belki epizyotomi az olur diyorum ama hiç alakası da olmayabilir. Bilemiyorum. Gördüğünüz üzere kafam allak bullak. Güzel yorumlar bekliyorum tecrübeli anneler 😕