Dikkatbebekvar Bu değerim pozitif çıktı. Bebekte gelişim bozukluğuna yol aciyomus. Körlük vs hep içimde bı korku vardı zaten. Dün de bunu öğrendim 😔
Ffatma Dikkatbebekvar benim pozitif çıktı. Çok endiselendim sonra avidite testi yaptılar sadece kan alınarak yapılıyor. Temiz çıktı şükür. Korkmayın.
Dikkatbebekvar Ffatma ben geçen persembe vermiştim toksoplazma 59 çıktı dünkü verdiğim 69 çıktı. Değer yüksek çıkınca tekrardan başka test için kan verdim o da on gün sonra sonuçlanıyor dedi doktor. Adivite ne zaman çıktı sizin
Ikinciyeanne @Dikkatbebekvar benim 2 defa pozitif cikti avidite negatif cikti amniyosentez rastlanmadi ultrasonda hersey iyi yinede ger ihtimale karşı doguma kadar antibiyotik verdi üniversite hastanesi @Ffatma size tedbur amacli ilac vermediler mi
Ffatma Ikinciyeanne açıkçası ben doktora gitmedim daha sonucumu e nabizdan gördüm. Ama avidite temiz çıktıysa antibiyotik kullanmaya gerek var mı o da zararlı sonuçta
123456987 Ffatma ben de aynı durumu yaşadım toxoplazma pozitif çıktı daha sonra asidite testi iyi çıkmıstı doktor antibiyotik kullanma demişti o yüzden kullanmıyorum
Ffatma 123456987 benim de avidite iyi çıktı doktora gitmedim muhtemelen sizin gibi kullanmama gerek duymayacaktir doktor. Randevu bulmak da imkansız yine gitmek lazım tabi
Ikinciyeanne @123456987 sizin durum farkli avidite iyi yani yüksek çıkması önceden gecirdiginiz anlamina geliyor hamilelikten once olunca bebege zarari yok @Ffatma ama negatif yeni geçirdiğiniz icjn deger yukselmemis veya test yanlis olabilir demek doktor emin olmak icin amniyosentez onerdi 3 doktora gittim temiz sonuclarim ama yinede kanda olabilir bebegw bulaşır duye antibiyotik veriyorlar c grubu hamilelere ozel doktora danisin bi
Hsdhekkxns Benimde değerim pozitif ve yeni geçiriyormuşum malesef şuan antibiyotik kullanıyorum doktorumda çok ilgili bu tarz hastasının çok olduğunu ama bir sorun yaşamadıklarını söyledi içini ferah tut canım
Dikkatbebekvar Hsdhekkxns amniyosentez yaptılar mi sana sen ne kadarlık hamilesin. İlacı kendi doğum doktoeun mu verdi
Dikkatbebekvar Hsdhekkxns size nerden bulaştı peki. Bulaşılarında kedi dışkısı salam sosis çiğ et yazıyordu🥺