Aysunsaglam Hanımlar sezeryan ile doğum yapanlar tecrübelerini ,doğum anında ve sonrasında neler yaşadıklarını,sezeryan ile doğum yapacak olanlara önerileri varmı ? Bizimle paylaşırmısınız 🙏🏻
mervesglm Aysunsaglam bir gece boyu sancı sonrası doktora gittim. 4 cm açılma ile sezeryana alıcaz dediler. Öncesinde yatışım yapıldı serum takıldı kan alındı tahliller yapıldı ve ameliyathaneye alındım. Belimden iğne vurdular 2 dakika içinde belimden aşağısı uyuştu. 15 dakika içinde bebeğim doğdu. Kesmeleriydi çıkarmaları falan bunların hiçbirini hissetmedim. Doğduğunu bebeğim ağlayınca anladım. Görmemem için belden aşağısını kapattıkları için o anı yakalayamadım maalesef. Ortalama 1 saat içerisinde odaya alındım. Yarım saat sonra falan bebeğimi tekrar kucağıma aldım. Emzirme denemeleri vs. İlkte sütüm gelmedi benim ama saat başı destek ile emzirmeye çalıştım yinede. İlk başlarda karnımın içi çok acıdı. Ağrı kesici ile hafiflettiler. İlk 8 saat uyuşukluk geçmediği için sırt üstü yatmak zorunda kaldım. Sırt üstü yatmayı hiç sevmediğim için biraz zorladı sağa sola dönemedim. Evet dikişlerden dolayı biraz acın oluyor ama dayanılmayacak bir acı değil. Canının tatlılığınada bağlı biraz tabi. Ertesi günde öğlen saatinde çıkışım yapıldı. Eve dönerken arabada çok canım yandı sallandıkça onun harici ahım şahım bir acım olmadı. Öyle şunu yaptım bunu yaptım diye anlatacak bişey yok aslında. Korku varsa içinde için rahat olsun ameliyat esnasında hiçbir acı hissetmiyorsun. Eve geldikten sonra öyle sürekli yatmadım. Zaten öyle çok fırsatımda olmadı ama iyileşme süreci açısından hareket etmek çok önemli. Ben 3. Gün yemek yapacak duruma gelmiştim artık. Yine ağrı sızı oluyor illaki ama dediğim gibi dayanılmayacak bir ağrı değil 1 hafta içinde de şükür tam olmasada normale döndüm. Arada bir kalkıp yürümeni öneririm. Fırsatın varken bol bol uyumaya çalış bebeğini emzirdikten sonra. Ağır iş yapmaya kalkma. Pansumanını aksatma. Zaten doğumdan sonra 3.gün muhtemelen bebeğin kontrol ve sarılık için gelmeni söyleyecekler. Biz 3.gün gittiğimizde doktor bebeğim için gözleri kayıyor diyip bizi korkutmuştu. Normalmiş. Halbuki göz kontrolü 1.aydan sonra yapılıyormuş. Özel hastane yerine sarılık kontrolü vs için devlet hastanesine gitmeni öneririm. Hem doğum sonrasındaki lohusalık hem sezeryanın verdiği etkiyle herşeyi kafaya takacak duruma geleceksin. Bazı özel hastanedeki doktorlar da para koparmak amacıyla biraz moralini bozabilir. Bebiş yeni doğduğu içinde insanın içinde bir tedirginlik yaratılıyor maalesef. Bana öyle yapıldı en azından. O yüzden dirençli olmaya çalış. Kısaca korkacağın birşey yok. Bıçak kesiği sonuçta canın illaki acıyacak biraz ama kısa sürede atlatacağın bir dönem olacak. Sağlıkla al kucağına inşallah 🤗