mcansu Nazay fitre herkesin vermesi gereken bir şey. Hamile olduğunuz için bebiş için de vermeniz gerekiyor. Hamile olup oruç tutmadığınız için fidye vermek durumunda değilsiniz. Fidyeyi orucu tutamayan ve daha sonra da sağlığı el vermeyip asla tutma imkanı olmayanlar verir. Siz doğumdan sonra emzirme vs durumuna göre ilerleyen yıllarda oruç borcunuzu ödeyebileceğiniz için vermenize gerek yok.
Ayss344 Nazay imamlara sordum canım. Rahime düşen her bebek için fitre verilmesi gerekiyor. Zaten 40 TL herkes verebilir🙏
Nil2736 Nazay https://www.google.com/amp/s/m.star.com.tr/amp/ramazan/hamile-kadin-fitre-verir-mi-anne-karnindaki-bebek-icin-fitre-verilir-mi-haber-1703398/ Burdan oku. Yorumlarda fikirlerini yazan olmuş doğru yanlş. Benimde aklıma takılan bir konı oldu doğmamış bebeklere fitre verilmesi ile. sayende arsştırmş oldm. En açıklayıcı yazıyu bulup ekledim. Düzenliyorum. Videoda buldm. https://www.ismailaga.net/video/hamile-olan-kadinin-karnindaki-cocugu-icin-fitre-vermek-gerekir-mi-fatih-kalender-hoca-efendi-23886 Ha canın ister ekstradan fazla vermek istersin ver tabi. Ama zorunluluk yokmuş.
edaliannee Fitreden kastınız 40*30 olarak mı tutmadığınız her güne ? Hayır tabiki şart değil netice bugünler bize borç. Tutabildiğimiz vakitte tutacağız . O yüzden fitre verilmez sadece ailece fitre verilir 100,200₺ gibi
Deletedmom727271 Aile fitreleri verilir. diğer türlü tutmadığınız oruçlarının verilmez. sonradan kaza yapman gerekiyor canım.
mcansu Nazay Nazay hayır o şekilde olmuyor onu daha sonra tutmak zorundasınız illa diğer ramazana kadar değil. Fidye vermek için bir daha o orucu ve sonraki tüm oruçları asla tutamayacağınız yaşlılık devamlı hastalık gibi şartlarınız olması gerekiyor. Filtre ise herkesin verdiği bu sene en az 40 TL olarak açıklandı. Siz eşiniz ve ilk bebek ise şu an min 120 TL olarak verilmesi gerek bayramdan önce
Hemsireanneee Bayrama kadar doğmamış çocuğa fitre verilmez. Siz sadece eşiniz ve kendi adınıza 40.2den 80 lira ( minimum )fitre vermelisiniz
Ysmn311111 Ayss344 doğmamış çocuğa fitre verilmez Allah korusun doğmayadabilir dünyaya gelmesi lazım çocuğun.
Ayss344 Hamisannee siz nerden biliyorsunuz? Kaç tane imama sordum teyit etmek için . Herkes keşke uzmanı olduğu konuda yorum yapsa 🤦♀️
Ayss344 Hemsireanneee internet üzerinden yazanlara baktıysanız sizin için araştırma oysa haklısınız zaten ben de internete bakıp kafam karışıp öyle sordum sadece imam değil çok bilgili kişilerle konuştum. Diyanet yada bazı kaynaklar yapılmadığını söylese de kesinlikle verilmesi gerektiğini söylediler. Kaynağınızı diyanetin açıklamaları ise çarpık olabiliyor oyüzden güven vermiyor .