Evet kızlar uzuuuuunnncaaaa bir süre gel git yaşayan cinsiyet meselemiz dün Allah’ın da izniyle kesinleşti çok şükür oğlumdan sonra kızım oluyor ❤️
Benim oğlumun ismi eşimle daha sevgiliyken belliydi hep miraç istiyordu ilk çocuğumuz erkek olacak adı miraç olacak diyordu benimde hoşuma gitti gönlünü kırmadım ve oğlumun adını miraç koyduk 🥰 ikinci çocuğumuz senin kararın ben karışmam diyordu eşim ve hamile kaldım cinsiyetimiz de kız olunca benimde aklımda bi isim vardı oğlumla uyumlu olan sizin fikirlerinizi merak ediyorum 😊
Miraç isminin anlamı: göğe çıkmaktır. Arapça kökenli bir erkek ismi olan Miraç, yükselme, çıkma anlamına gelir. Aynı zamanda Hz. Muhammed’in göğe yükseldiği gecedir.
İsra: Peygamberimiz’in (s.a.v.) bir gece Allah (c.c.) tarafından Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya normal bir insanın yapamayacağı kadar hızlı bir şekilde götürülmesi hadisesine denir. Peygamberimiz göğe ulaşmış ve Miraç mucizesi gerçekleşmiştir.
Anlamlarından dolayı oğlumun ismiyle manevi olarak birleştiği için İSRA ismini düşünmüştüm siz ne dersiniz kulağa hoş geliyor mu acaba? 🥰