Ozlemozlem123 Kızlar 2 gün önce ayrıntılı ultrason da bebek de böyle bişey çıktı, randevu verdiler konseyde değerlendirilecek başına gelen var mı? Bilgilendirme de yapmadılar nedir, ne olur, neden olur bileniniz var mı varsa yazın lütfen endişeleniyorum.
Fatmaugurdoku Ozlemozlem123 üstte kalsın canım maalesef böyle bir şey duymadım inşallah bir şeyi yoktur sağlıcakla alirsin kucağına🤲
Mavidunyamm Ozlemozlem123 merhaba hamileliğiniz nasıl gidiyor. Bugn benimde karaciğerde 3 adet kalsifikasyon görüldü. Doktorunuzla tekrardan görüştünüz mu detayli bilgi aldınız mı.
Hayalim1234 Ozlemozlem123 hanımefendi bende de bebegimin karaciğerinde 2 adet 4 mm büyüklüğünde geçirilmiş enfeksiyona bağlı kalsifikasyon gözlemlendi nifty testi yaptırdım sonuç temiz geldi çok şükür sizin doktorunuz ne söyledi . Engellilik durumu değil doğunca kontrole gider felan dediler bana sonuç temiz çıkmadan korkuttular sonuçlar temiz çıkınca öyle söylediler
Ozlemozlem123 Mavidunyamm merhabalar evet sürekli takipteyim şu an perinatoloji bölümünden takibime devam ediliyor. Size bilgilendirme yapıldı mı test filan yaptılar mı neden olmuş söylediler mi acaba?
Ozlemozlem123 Hayalim1234 Beni de ilk çok korkuttular konseyde filan değerlendirildi amniyosentez önerildi ben de yaptırdım. Sonuçlar temiz geldi. Ama ultrasonda kalsifisik alanları görüyolar genrtiğe yönlerdirdiler doğunca takip edilir bebeğe bakılır filan denildi. Genetiğe de gittim ekstra testler önerildi. Ben de gerek duymadım artık sonuç ne olursa olsun bebeğim doğduğunda takip edilecek bi durummuş çünkü. Size farklı bişeyler söylendi mi acaba ya da nasıl bi yol izleyecekler filan. Fazla bi açıklama yapmıyolar da konuyla ilgili, benimki enfekaiyon kaynaklı da değil neden olduğunu bilmiyorum. Enfeksiyondan şüphelendiler ama öyle bi geçmişim de yokmuş
Mavidunyamm Ozlemozlem123 Bana Amniyosentez önerildi ama yapmak istemedim. Perinatoloji doktoru önemli birşey değil dedi ben de ona güveniyorum. Yine de doktoruma gidicem onunda fikrini alıcam.
Hayalim1234 Ozlemozlem123 Hanımefendi bana ya amniyosentez yada koldan kan aldırıp nifty testi yaptiracaksin dedi perinatoloji doktoru bende amniyosentez tehlikeli olduğu için 3500 tl ye nifty testi yaptırdım Ankaradaki genoks firmasına ve enfeksiyon testleri yapıldı çok şükür hepsi temuz geldi .Doktor bey karaciğerde parlaklık seninki önemli bir durum değil sonuçların temiz geldiği için bunu söylüyorum dedi artık kendi doktoruna gidebilirsin perinatoloji bölümüne gelmene gerek yok dedi
Ozlemozlem123 Mavidunyamm yani yaptırınca çok da bişey değişmiyo için biraz rahatlıyo sadece çünkü o testte çocuk da engel durumu var mı diye bakılıyo karaciğerinde ki kalsifikasyonla alakalı değil. Bunun takibi doğunca bebekte yapılıyomuş. Sizin ne kadarlık bebeğiniz
Ozlemozlem123 Hayalim1234 benim de amniyosentez sonuçlarım temiz çıktı korkulacak bişey yok doğunca takip edilecek bakılacak dedi doktor, ama perinatoloji de takibe devam mı edicem normal doktoruma gidebilir miyim dedim burda perinatolojide takibine devam edeceğiz dedi
Hayalim1234 Ozlemozlem123 Hayırlısı olur inşallah seninki de parlakliktir kafan rahat olsun sağ salim vakti zamanı gelince hayırlısıyla kucağımiza alırız inşallah bebeklerimizi
Mavidunyamm Ozlemozlem123 ben 20+5 im şuan. Geçen sene bebeğimde detaylı ultrasonda çok fazla anomali görüldü. Amniyosentez yaptırdım psikolojik olarak çok yıprandım. Engelliydi ve 32. Haftada kalbi durdu bebeğimin. Şimdi 20+5 hamileyim 2 gün önce detayliya girdim çok şükür Rabbime hiçbir anomali görülmedi ama yine de Amniyosentez önerdiler bende yaptırmak istemedim çünkü olsa zaten detaylida en ufak ta olsa terslik çıkardı. Yine de birkaç doktora daha göstericem sonucumu. Benim bebeğimde sadece parlaklık görüldü diğer her şey normal çok şükür 🤲
Ozlemozlem123 Mavidunyamm siz de ekstra gelişme olursa ya da doktor farklı bişey derse haber eder misiniz :) en azından birbirimizden bilgi alalım
Hayalim1234 Ozlemozlem123 Ben klinikte doçent doktora kontrollere gidiyorum perinatoloji uzmanida doçent doktor ikiside aynısını söyledi bana .Rabbim başka dert vermesin inşallah.
Mavidunyamm Ozlemozlem123 tabiki ederim. Sizde beni haberdar edin bir bilgi alirsaniz 😁 ay annelik iste en ufak şeyde birsuru araştırma yaptırıyor insana😌