### Ben de iki gün önce gittim Erbil Çakara. Piyasaya göre fiyatı uygun ve ilgili doktor 30-40 dk sürdü ultrasondan önce bu konuşuyo sizinle, özellikle down sendromu hakkında ve ikili üçlü testin öneminden, ayrıntılının onlardan farkından bahsediyo. Bu esnada sanki sizi fetal DNA ve amniyosenteze yönlendiriyo, yapmalısınız gibi vurguluyodu yada ben öyle hissettim konuşmalarından. İki teste yetişemedim sadece ultrasonda incelemilerdi, üçlü testim de risk düşük çıkmıştı. Sonuçların kesin olmadığını bu yüzden fetal DNA ve sonrasında amniyosenteze yönlendirdi. Ultrason esnasında baya anlattı detaylı inceledi. Ense kalınlığını sınırda ölçtü tekrar fetal DNA ya yönlendirdi genetik de olabilir eşim de yapılı biri ben de yapılı biriyim onu belirtti. Sorularınızı önemsiyo ne demek istediniz veya ne düşünerek sormuştun diye sordu mesela bu soruma karşılık. Yine de güzel bilgili konuşkan bi doktor tavsiye ederim. Yalnızca CD yada flash tarzı birşey vermiyor renkli olarak bitane fotoğraf veriyor. Renkli ultrasona geçince eşinizi bilgilendirip isterseniz video çekebilirsiniz falan diyo.