GizemCengiz Arkadaşlar 18+3 günlük hamileyim. Sağlık ocağından geliyorum dün Kan almışlardı birçok şeye bakmak için. Kalsiyum magnezyum demir b12 her şey eksik çıkmış bende. 3. Aydan beri decavit kullanıyorum fakat başka ilaç vermedi doktorum. Siz ne kullanıyorsunuz? Bebeğe yarayacak şeyler yemeye çalışıyorum ama yetmiyor sanırım...
Aysehatun GizemCengiz demir ilacı,d vitamini damla,magnezyum ve kalsiyum iceren ikisi bir arada hap,multivitamin ve balık yag omega3 iceren ikisi bir arada hap kullanıyorum,kac haftaliksin bebegin gelisimi nasil
Perimm GizemCengiz d vitamini, Demir ilacı,troid ilacı sabah öğle akşam yarım😔kalsiyum magnezyum ikisi bir arada ve multivitamin..benim içim dışım ilaç oldu resmen bu ilaçlar sayesinde ayaktayım yinede şükür..bence her hamile multivitamin veya omega 3 kullanmalı doktoruna bir sor istersen
Papatyamoms GizemCengiz bende sadece decavit kullanıyorum 2 aydır her ay testlerim yapılıyor ama kan magnezyum demir bunların hepsi çok şükür iyi decaviti içindeki vitaminler yetiyor suanlik bir b12 im eksik bayaa altta onun içinde 1 ay önce iğneye basladim her hafta iğne oluytim b12 çok önemliymis gelişim için, bidahaki kontrole tekrar tüm testlerim yapılacak ona göre demir ilacı baslanabilir iyiyse yine decavit devam dedi doktorum decaviti içinde de 60 mg demir var az değil ama extra eksikliği olanlarsa daha yüksek mg larda kullanılıyor demir
Orhnhlhsn GizemCengiz canımmilk başlarda folik asit kullandım .daha sonradında decavit3 ve demir ilacı gynofren kullanıyorum şuan 27. Haftamdayım ek olarak b12 eksikliğim çıktı b12 iğnesi verdi5 ampul yeni ona başlıycam
GizemCengiz Aysehatun sen anlatınca o kadar kötü hissettim ki şu an. 18 haftalığım bebeğin gelişimi normal gidiyor. Ve sadece decavit kullanıyorum.
Aysehatun GizemCengiz genel bi kan testi yaptır canım oradaki değelere göre doktorun belirler ne kullanıp kullanmayacağını
Brlgry GizemCengiz bendede hepsi eksik bide tiroidim çıktı o yüzden dahiliyeye gittim oradaki doktorum b12 iğne kan hapı yazdı kadın Doğum doktorum ise bi vitamin hapı yazdı içinde yok Yok doğal takviyeymiş Omega 3 folik asit probiyotik b12 demir çinko zencefil var ismi pregnom
Aysehatun GizemCengiz doktoruna goster neyin eksik ise o yazar genelde de kan testini rutin olarak yaptirmaya bak
secilertu GizemCengiz ben de 19. haftamdayım ve sadece decavit kullanıyorum.. içinde az da Demir takviyesi de olduğu için doktor yazmadı herhalde diğer ilaçtan diye düşünüyorum. Omega 3 için ilaç almıyorum ama balık ve ceviz yiyorum 😔 yorum yapanları okuyunca ben de sizin gibi eksik hissettim kendimi.
GizemCengiz Brlgry hadi ya her doktor farklı tavsiyelerde bulunuyor bazıları aşırı ilaç ve vitamin yanlısı da olmuyor benim de kafam karıştı bakalım ne dicek kontrolümde
KlncA GizemCengiz multivitamin olarak re-genesis max kullanıyorum. Bir de Demir'im düşük olduğu için kan şurubum var. Bunları 12.haftadan beri kullanıyorum. Öncesinde de folik asit hapı vardı. Yediklerime çok dikkat edemiyorum iş yerindeyken zor oluyor akşamları da çok çeşit yemek yapmaya gücüm kalmıyor zaten, yine de Eksik birşeyim çıkmadı. Multivitamin çoğu hamileye veriliyor yine de doktorunuza sorup başlayın derim
Cerenora osteocare hem kalsyium magnezyum S3 vitamini içeren bir kapsül, i mom omega vitamin, gynoferon kan demir hapı kullanıyorum. B12 iki sefer düşük çıktı 5 er tane iğne vuruldu.
Brlgry GizemCengiz yanı bende bir hap vitamin kullanıyorum ama şöyle bir şeyde var eskiden vitamin hapı verilmiyordu annelerimiz bi kan ilacıyla doğurmuş bizim devlet hastanesi sadece hala kan hap veriyor ben özele gidiyorum