Merhabaaa!
Ben de bebek isteyenler formundan gebelik formuna geçiş yaptım isteyen herkese nasip olur inşallah. Başımdan geçenleri anlatmak için açtım bu postu. İlk defa post açıyorum umarım başarabilmişimdir.
Öncelikle polikistik över sendromu ve insülin direnci var ve ben bunu bilerek büyüdüm yıllarca adet düzensizliğim hat safhadaydi. Öyle ki ilaçsız adet olduğum nadirdir. Neyse evlendik bu durumları da bildiğimiz için üç dört ay sonra tedaviye başladık ilk klomenle denedik ama klomen bende tek yumurta sonrası kist yaptı. Sonraki ay femaraya geçtik tek yumurta ama iğne sonrası hemen adet oldu sonra dedim bu sefer son bir daha deneyeceğim yine femara sonra adetim iğneden 17 gün sonra oldu. Normalde 14 gün olması gerekiyordu öyle demişti doktorum ama olmadı. Hatta o kadar inanmıştım ki hamile olduğuma tüm belirtileri de yaşıyordum. Sonra baya üç dört ay ara verdik doktorumu değiştirdim memnun kalmadigim için değil de özel sağlık sigortası olunca hastane ortamına geçtim. Ve femara kutusundaki son tableti kullandım bu ara psikologa gittim yani online olarak bu süreç beni çok yıprattı sürekli kafamda bı olumsuzluk sürekli ağlama atakları Tv’de otobüste komşuda toplulukta bir gebelik bir bebek olayı sanki herkes ağız birliği yapmış beni delirtmek istiyor gibiydi. Herkese kolay olan bı bana zor gibiydi. Derken dedim ki neden gitmiyorum. Gittim anlattım ve anlatırken başka bı gebe hikayesinde başarı kelimesini kullanmışım psikolog buna dikkat etti ve bana çocuk senin için başarı mi dedi? Ne diyeceğimi bilemedim. Bı aydınlanma yaşadım sanırım. Evet benim için başarı onu güzel ahlaklı dürüst yetiştirmek olurdu. Ama ona hamile kalmak başarı değildi. Çünkü bu doğal biseydi.eger gebelik bir başarı olsaydı Mart ayı en başarılı olanlar kediler olmaz mıydı? Dedim ki ben ne istersem isteyim ne kadar istersem hangi doktora gidersem gideyim. Eğer birşey olucaksa olucakti olmayacaksa olmayacak. Nasıl biri ölünce onu diriltemiyoruz. Hamile kalmakta öyleydi elimden yapiyordum ama bir de yapamadiklarim vardı. Yani kızkardeşlerim ablalarim. Bazı şeyler stres kaynaklı özellikle gebelik. Kendinize bu kötülüğü yapmayın ben yaptım. En son gittiğim kadın dogumcuda hıçkıra hıçkıra ağladım. Adam sadece kızım yaşın kaç niye kendine bunları yapiyosun sabret dedi diye. Önce kendi sağlığımiz. Sormak istediğiniz birşey varsa yanıtlarım böyle içimi döktüm.
Ben iyi oldum stresi azaltttim ve artık GEBEYİİİİİİİİİM. Bugün de kan verdim iki güne çıkarmış ama zaten idrarda çıktıysa HCG yuksektir dedi hemşire :)