Seyma_ck Senanr merhabalar✋kızkardeşim yaptı Tuba duzcanda şu anda orda çalışmıyor ama kendisi ben de nasipse orada yapıcam Meryem kumbaşlı takipliyim.Doğum işi biraz nasip ama sadece doktor değil denk geldiğin ebeler de iyi olmalı.Kızkardeşimi doğurtan ebe sıkıntılıydı doktorla iddialaşmış gündüzden bu gece doğurur diye doktor da yok sabahı bulur evde çeksin sancısını demiş.Biz de kardeşimin sancıları sıklaşınca gece 12 gibi gittik hastaneye 3 buçuk gibi doğdu bebek ama o ebe bi şeyler yaptı doğum hızlansın diye.Hatta doktora doğum başlayınca haber verdi doktor doğumun son 10 dk sında vardı.Bilinçsizdim o zaman bu kadar bilgili olsaydım doğum hakkında o ebeyi güzel azarlardım.Allah hayırlı,kolay doğum nasip etsin hepimize
Senanr Teşekkürler bende Meryem kumbaşlıya gidiyorum şimdi memnunum da doğum konusun da nasıl bilmiyorum biraz da doğumdan korktuğumdan galiba
Seyma_ck Senanr 7-8 aydır özelde çalışıyor kadın doğumdan transfermiş.Benim ilk doktorum özel muayenehane açınca mecburen ona gitmeye başladım.Çok ilgili muayene sırasında ama doğumla ilgili kısımda yorum yapamıcam.en son gittiğimde Ben tam muayeneye girerken bir hastası bebekle ziyarete geldi öve öve bitiremedi Meryem hanımı.İnşallah doğumlarımıza da güzelce yaptırır😇
yabadabaduu Senanr merhaba bişey sorucam bende adatıp aysun hanıma gidiyorum şuan ama değiştiricem doktorumu kimse bana adatıpı tavsiye etmiyor bende memnun değilim çünkü aysun hanım çokta gerekli olmamasına rağmen her gittiğimde bana bir sürü test yaptırıyor ve benimde eşimde sigortası yok bende bilmediğim için mecbur yaptırıyorum haliyle. ama medara giden tanıdıklarım benim yaptırdığım çoğu testi yaptırmamış bile boşuna para ödettirmiyolar yani tarama testlerini bile tercihe bağlı istersek yapıyormuş doktorlar. ben 3 ayda bir sürü para ödedim ve bu yüzden doktorumu değiştiricem yani demem o ki meryem hanımda aysun hanım gibi size bir sürü test yaptırıyor muydu başlarda falan? mesela ikili üçlü tarama testlerini isteğinize göre size sordumu yoksa direk yaptırdı mı nasıl ilerledi süreç ?
Seyma_ck Melekprenses Ben 30.haftada Meryem hanıma başladım.İlk doktorum İlknur gezgindi 12.haftada yüzde 60 kız ama biraz daha bekliyelim emin olmak için dedi ve 16.haftada da baktığında kızdı.
Senanr Melekprenses bana 15. Haftada gel öğrenelim cinsiyetini dedi ben 16 da gittim öğrendim bebeğim erkekmiş 🙂
Melekprenses Seyma_ck ben İlknur hanıma randevu aldım cinsiyet için sadece 13 haftalık oluyorum cihazı nasıl meryem hanım takipliyim aslında ama hep göremiyorum dediği içim bir kere İlknur hanına gideceğim
Seyma_ck Melekprenses İlknur hanıma medardayken gitmiştim medarın cihazları çok güzelmiş gerçekten adatıpa gidince farkettim ben hatta 5d ultrasonu vardı İlknur hanımın orda.Ama özel kliniğine hiç gitmedim bilmiyorum o yüzden.Eğer medara gitmek isterseniz herhangi bi doktora numara alın doktorların hepsinin cihazları yeni
altintaslar Meryem hanıma gidiyorum çok erken söyledi cinsiyetimizi. 12/13 haftalık gibi öğrendik, bebek pozisyonu, anne kilosu, gelişimi vs görebilmesi için yeterli
Melekprenses altintaslar cinsiyeti nedir? Bende meryem hanıma gidiyorum ısrarla net değil diyor ben görüyorum aslında kız ama söylemiyor net şekilde
altintaslar Melekprenses Erkek😅 Bayağı erken gösterdi kendini 😅 Emin olsa net söylerdi bana dediği gibi. Erkeklerin ki daha erken anlaşılabiliyor fakat çıkıntı yoksa sonradan oluşan da burada çok gördüm ileriki haftalarda. O yüzden size net bir şey diyemez şimdilik
Seyma_ck yabadabaduu merhaba bence sadece sizin doktorunuzla alakalı değil adatıpın stratejisi bu benim arkadaşım hamiyet hanıma gidiyordu gerekli gereksiz bı sürü test yaptırdı arkadaşım doktorunu değiştirdi sonra yeni başladığı doktor bile şaşır mış bunlar çok ayrıntılı testler maşallah profesyonelleşmişsiniz demiş.Ben Allah’tan 30.haftadan sonra başladım adatıpa.Ona rağmen Meryem hanım doğum öncesi son bir kan testi istedi 520 lira ben de gittim sağlık ocağında yaptırdım.Önceki doktorum nerde istiyorsan orda yaptır derdi hep
yabadabaduu Seyma_ck gerçekten adatıp para tuzağı ben ilk gebelik muayeneme gittiğimde bana toplam 7 ne olduğunu anlamadığım gereksiz kan testi 2 de idrar testi yaptırdı BOŞ gereksiz 1300 lira tuttu tabiki hepsini orda yaptırmadım ve her ay bu böyle devam etti anlattığım hamile arkadaşlarım şaşırıyor resmen enayi yerine koyuyolar insanı hiç düşünmüyolar insanların halini bu devirde
-Serpilllllll- Seyma_ck hamiyet hanıma ben de gidiyprum. Şimdiye kadar öyle bir sıkıntı yaşamadım hatta ben test talep ettim. İlk hamilelik başlangıcında testler vermişti nerde istersen orda yaptır demişti.
Seyma_ck yabadabaduu yani onlar düşünmez tabi buraya gelen bu parayı vermeyi göze almıştır mantalitesindeler malesef
Melekprenses Bende adatıp meryem hanıma gidiyorum ama öyle çok test yaptırmadım sağlıkpcağında yaptırıp gösterdiğim oldu ki benim özel sigortam var tahlilleri karşılıyor ücret ödemiyorum.bir.şeker açlık tokluk ve 2 çli test yaptırdı. Doktorla alakalı bence ajstane ile değil.