Rojbin27 Ben hamileliyim de bir adak diledim yani dedim eğer kızım olursa adını Elif koyucam kafam karıştı eğer bunu yerine getirmesem gunah hep kızım olsun istiyordum eğer allah bana bir kız nasıp ederse oyle bir adak diledim hiç duydunuz mu ?
Zeyzeyp Rojbin27 yani adak dilendinmi kesinlikle yerine getirilmesi gerektiğini biliyorum O yzdn keşke yapmıcgnız şeylerin adagını dilemeyin bnce cnm
Meri3220 Rojbin27 adağı yerine getirmek zorundasın canım önemli bir konu çünkü onu yerine getirene kadar ister. 2 isim koyabilirsin mesela illa tek isim koycam diye adammışsın ama bence bir cami imamına danış derim sonuçta onlar daha bilgili
Rojbin27 Meri3220 danış dim mecbur bu ismi koymanız gerekiyor dedi gunah miş merak ettim hiç adak dileyip yerime getirmeyen
Mommy17 Hellobabyyyyy sözüne güvendiğiniz bir hocaya danışın ama söylerken nasıl söylediğiniz de bence önemli hani rabbim bana kız evlat verirsen Elif koyucam adını dediyseniz bu bir adak ama sizin dediğinizi bilemem açıkçası
Rojbin27 Mommy17 bende bilmiyorum ya kafam çok karışık mecbur yani yerine getirmek zorundayım çok gunah
Meri3220 Rojbin27 yok kız öyle şey mi olur adak dileyip de yerine getirmeyen yoktur yani varsa da zaten geciktiriyordur. Bizde adak ister derler yerine getirene kadar da insanın başından kaza bela eksik olmaz illa çıkar karşına denir. O yüzden adak adarken yapabileceğin şeyi adamak daha hayırlı aklınızda bulunsun sizinde Allahtan yapabileceğiniz bişey
Aseladen Rojbin27 Rojbin27 kime danusdınız bende böyle bile söyledim ama alo fetva hattı da cami hocasıda bunun adak olmadıgını istersem koyup istemezsem koymayacağımı söylediler adak ibadetle olur dediler