Turkankaan_42 son 13 gösteriyor uygulama inşallah 😊 Ben normal olmasını çok istiyorum, sezaryenden korkuyorum. Bu hafta doğmazsa ve gününü beklerse, aldığı kilo gidişatına göre 4 kiloyu geçecek. Doktorum 4ü geçerse sezaryen diyor.. 😓 O nedenle artık doğurmak için envai çeşit yöntem deniyorum, nişanım geleli 3 gün oldu ama hafif sancılar dışında başka bir gelişme yok. Perşembe muayenem var, hala bir şey olmazsa suni sancı ile doğumu başlatmayı deneyelim diyeceğim doktoruma. Hepimizin için en hayırlısı olur umarım ve sağlıkla kavuşuruz bebişlere. 🥰 Son günler gerçekten hiç geçmiyor 😅 Doğum konusunda da sezaryen olanları da normal olanları dinleyince, her şeyin doğal ve fıtrata uygun olanı tabii ki daha iyidir benim fikrimce. Bir aksilik olmaz da zorunda kalınmazsa tabii ki, yoksa her şeyin başı anne ve bebeğin sağlığı. Ama o anlık için sezaryen daha rahat olsa da sonrası için daha zor oluyor, normal doğumda da birkaç saatlik acı ve sonrası bir ömür rahatlık. Bence doğum konusunda çok kendimizi korkutmamak gerek. Pozitif hikayelerde en çok dikkatimi çeken şey pozitif psikoloji ile doğuma girmeleri. Ben hiç korkmuyorum, doğru nefes alıp verme ve ıkınma tekniği videoları izledim. Sancı sırasında yapılabilecek önerileri dinledim. Kendime de çok güveniyorum, hep ona kavuşacağım anı düşünerek motive oluyorum. Hep başından beri buna inandım, bence siz de hiç korkmayın. Önceden ne imkansızlıklar içinde doğuruyormuş kadınlar.. Şimdi bir sürü imkan ve alternatif var. En önemlisi de Allah bizi bu fıtrat üzerine yaratmış, illa ki zor anlar olacak ama kolaylığını verecek ve sonucu her şeye değer..🥰🥰