ismik canım hiç uyuşturucu almadan normal doğum yaptım oğlum 4190gr doğdu sağlıklı olarak çok şükür.Eli kafasının yanında doğduğu için yırtılmam oldu 1dikiş atıldı,arkaya doğru da epiyoztomi dikişim oldu (3tane). Öncelikle şunu bil kesi yırtıktan iyi çünkü iyileştiğinde eskisi gibi oluyor hiç pütür pütür iz falan kalmıyor.Zaten artık estetik dikiş atılıyor.
Doğum anına gelince.Beni açıklık 7-8cm olduğunda doğumhaneye aldılar. Yaklaşık 30dk sonra tam açıklık olmuştu 45dk sonra tüm doğum bitmişti dikişler dahil.
Sancı aralarında uyuyor gibiydim (alkol alıyorsan bilirsin çakırkeyiflikten bi tık sonra sarhoşluktan bi tık önce gibi 😄)
Sancı geldiğinde dr ıkın kızım diyor ıkınuyorsun ama dr demese de ıkınıyorsun çünkü içgüdülerin seni ele geçiriyor, o an dur ıkınayım yok yaa vaz geçtim ıkıqnmayayım diyemiyorsun.
Dr her sancıda 3 kez ıkın dedi,mümkün değil o an onu sayman çünkü bu bir doğa olayı önüne geçip yönlendiremiyorsun.
Senin yönlendirebildiğin tek şey duyguların.
Sakin kal,korkacaksın istersen biraz ağla iyi geliyo,her sancı geldiğinde hatırla bebeğine bir adım daha yakınsın.
Bu sancılar bebek sahibi olamayan,bebeğini düşüren,karnında kaybeden,doğumda kaybeden,kucağına alamayan bir kadının sancılarının yanında bir hiç.
Her sancıda gülümse bebeğin sana sağlıkla geliyor bunlar onun müjdeleyicisi.
Sağlıkla kavuşmak nasip olsun 🙏🏼