Mihra hanım hamileliğimin başından beri beni korkutmayı çok sevdi 🙈 6.haftadan 16.haftaya kadar düşük riskim kanama alanım vardı çok şükür o geçti derken 29.haftada erken doğum riskim başladı düzenli kasılmalarım vardı kasılma yüzünden ilk doğumumdaki sezaryen yerim incelmişti ve bebeğim boynuna iki tur kordon dolamıştı doktorum sıkı takibe almıştı her hafta gidiyordum her gecen hafta 1 hafta daha buyuduk diye şükrediyordum 36+0 da yine genel kontrol icin gittim herşey yolundaydı 36+2 de gece genital bölgemin yan taraflarına ve ustune birde belime çok şiddetli agrılar girmeye başladı ve dinlenince duş alınca geçmiyordu hatta post açmıştım doktoruma mesaj attım ertesi gün muayeneye gittim cumartesi yani bebegim sezaryen yerime baskıyı arttırmıştı ve 50 lerde duzenli sancılarım çıktı doktorum p.tesi aç gelmem gerektigini soyledi 36+5 olacaktık doğuma alabilecegini ama p.tesiye kadar agrim kasılmam artarsa suyum gelirse hemen haber vermemi soyledi cumartesi ve pazar agrim hic gecmedi hatta arttı pazarı pazartesiye baglayan gece 10 dakikada bir duzenli kasılmam oldu ve sırtım kasıklarımada ağrı girmeye başladı sabah doktora gittik kasılmalarım o kadar artmıştıki 3 4 dakikada bir oluyor 40 50 saniye suruyordu doktorum baktı sezaryen yerim aşırı incelmişti rahim agzım 17 mm e dusmustu 2 cm açılmam vardı hemen yatış işlemlerini başlatın dedi eşim işlemleri yapmaya gitti ben odama çıktım annemi çağırdım hastane cantasını getirmesi icin ama bu surecte cok agladım bana birşey olursa ilk kızım ne yapar diye sabah uyuyordu diye öpememiştim bile nst ye falan bağladılar baya sancım çıktı ben ağrıdan cok kasılma olarak hissediyordum ve zaman geldi beni ameliyathaneye getirdiler eşimle annemle vedalaştım eşimle vedalaşırken yine aklım bebeklerimdeydi ona diyorumki bak bana birşey olur evlenirsen falan sakın kızlarımı yanına alma uvey anne ya iyi olur ya kötü ananesinde kalsınlar yoksa hakkımı helal etmem diye 😂 anestezi olarak spinal tercih ettim ilk gebeligimdede spinaldi belden igneyi yaptılar hemen uyuştum doktorum geldi başladı hemen 5 dakika sonra incecik bir ses temizleyip yanıma getirdiler fotograf cektiler optum kokladım ameliyat devam etti basimdaki hemsirelerle sohpet ettik o sırada ne ara bitti anlamadım doktoruk geldi yanıma geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün 5 6 saat sonra gelseydin sezaryen dikişlerin patlayacakmış o kadar ince bir ip tutuyorduki dedi yani verilmiş sadakam varmış çok şükür Rabbim beni evlatlarıma bağışlamış
Odaya geldiğimde bebeğim odadaydı küveze girmedigi icin cok sevindim ama emzirirken iç cekermiş gibi yapıyordu çocuk doktorunu çağırdık reflexte olabilir solunum sıkıntısıda dedi kan tahlili aldılar meğer solunum sıkıntısı varmış ustundekileri çıkarıp bize verdiler bebeğimi küveze aldılar çok zordu ayrılmak tam emzirirken geldiler kolumda saatlarce kokusu kaldı kuvezdeyken tahlil yapmıslar enfeksyonda çıktı damardan antibiyotik başladılar 10 gün hasret kaldım bal kızıma 11.gün kavuştuk çok şükür Rabbime şimdi 13 günlük olduk
Bu arada 2.sezaryenım olmasına rağmen çok çabuk toparladım ilk gün desteksiz kalkıp yuruyordum 4.gün baya rahatladım 13.günüm ara ara sızlama ve yanma oluyor sadece
28.03.2022 12.24 te ananesinin doğum gününde geldi prensesim 😍❤
Rabbim isteyen herkese hayırlı hamilelikler nasip etsin tüm hamilelerinde sağlıkla zamanında kavuşmasını nasip etsin inşaAllah 🙏💕