Herkese Merhabaaa.. İkinci zorlu hamileliğimin yine erken ve normal doğumla sonuçlanan kolay doğumumu anlatmak istiyorum..
Oğluma göre çok zorlu geçti hamileliğim.. mide bulantıları.. baş dönmeleri.. ağız yaraları.. enfeksiyonlar.. vajinal ağrılar( ki öyle böyle bi ağrı değildi yürüyemiyordum..)
Şöyle ki dediğim gibi çok zorlandım hamileliğimde yemek yerdim başım dönerdi.. iş yapardım başım dönerdi.. bu süreçte ev taşıdık.. daha oğlum iki yaşında… düşmüşüüz bize göre çook ters olan bir şehire.. Çanakkaleye. Kapımızı çalan yok. Eşimin yeni çalışma şartları vs.
Hemen doktor arayışına girdim şansıma yeni bir doktor gelmişti ona gittim beğendim ve güzelde ilgilendi hep..
benim sanırım hamilelikte olayım bu idrar yolu enfeksiyonu yaşamak.. oğlumda da yaşamıştım.. fitil kullanıp hatta 3 gün hastanede yatmıştım.. bunda da çok fazla bu sorunu yaşadım fitil kullandım..
sonraaa son zamanlarda gece yatarken çok terliyordum bu da kuru öksürüğe dönüyordu ertesi gün yada hafif bi rüzgar alsam öksürük tutuyordu.. vee bu beni aşşırı kasıyordu.. bi başladı mı aralıklarla yarım saat sürüyordu..
ve bu beni çok tedirgin ediyordu.. hamilelik için riskli bir şey ve ciddi anlamda kasılıyordum.
Neysee bebeğimin gelişimi suyu vs her şeyi iyi.. erken doğum beklemiyorum vs diyor doktorum.. çünki her şey normal gözüküyor..
ama ben öksürdükçe tetiklediğini düşünüyorum çünki bir de oğlumda erken doğmuş tam onun doğduğu haftalardayım falan..
ben ister istemez çanta hazırlıklarımı vs hep hazırlamaya başladım hatta hazırdı bile..
neyse işte bakıyorum akıntım ıslak gibi vs bebeğin hareketleri eskiye nazaran daha az derken doktora gittim. Anneme de duruma göre gelirsin dedim çünki oğlumda doğumdan sonra geldi 🤭 doğurduktan sonra haber vermiştim.. bunda erken geldi riske atamazdı..
öyle bi hafta sonra yine gittik doktora şaşırdı suyun sınırda dedi..
suyun mu geldi dedi hayır gelmiyordu sadece bi gece öyle hissetmiştim ki bu azalmadan önceydi doktora da söylemiştim kese de bi sıkıntı yoktu..
Biz p.ertesi gitmiştik perşembe gel dedi bol su iç falan duruma göre hareket etcez işte..
Ertesi gün oldu Salı günü.
Benim karnım bi tuhaf ben bi halsizim.. namaza kalkacam kalkmadan önce anneme dedim ki anne benim suyum geliyordu sanırım büyük abdeste çıktığımda sonradan tekrar idrarım geliyor sanıyordum sanırım suyum geliyordu az az.. çünki başlarda da oluyordu bana ki bu hamilelikte olabiliyordu. O yüzden hiç şüphelenmedim..
Doktora gittiğimiz de diyecem onu ona dedim sonra Tolga çeviğin bi video var doğumun ne zaman olacağı ile ilgili showunda bahsediyor işte oturuyosun bi ayağını diğerinin üstünden atabiliyosan bir haftan var atamıyosan işte 3 güne doğuruyosun vs.. baya güldük. (Evden çıkmadsn denedim ve ayağımı atamadım 😬annem de diyor ki yürü kızım yürü doğurcasun 😅)
Dedim lavaboya gidim denicem dedim gittim büyük abdest istediği var gibi ama gidiyorum yok.. sonra biraz durdum çokta zorlamak istemiyorum suyum gelir kese yırtılır vs.. baktım bir iki suyum geliyor..
peçete ile kontrol ettim emin oldum..
Gittim anneme dedim anne suyum geliyor.. annem dünden razı hemen doğsun diye..
doktoru aradım böyle böyle dedim.. tamam hastaneye gel doğurtcaz seni dedi.. öyle ben de Allahın işi sabah çantama her şeyi koymuş kapatmıştım.. eşimi aradım gittik hastaneye..
tabi lanet alttan muayene falan 🙄 bu doğumda en tiksindiğim.. ve şansa sürekli de maruz kaldım..
neyse açıklık yok.. suyum gelmemiş.. rahim yumuşamış ama kapalı. E sancı da yok..
Ama yatış verdi..Bu arada hastahaneye 17.00 gibi gelmiştik..
Sabah 5 e kadar beklicezz açıklık olmazsa sancı vercez dedi ve sancıya rağmen yine olmazsa idi acil sezeryana alınacaktım..
bekle bekle bekle bişe yok.. ne açıklık ne sancı ne bişe.. suyum sınırda olmasaydı gerçekten hastaneye gelmezdim..sürekli nst bağlıyolar vs sıkıldım aşırı..
12 den sonra bişe yiyip içme dediler..
Gece 4 gibi alttan hap verdiler çeyrek.
Rahimi yumuşatıp kasıyormuş.
İlacın etkisi 3-4 saat sonra adet sancısı gibi başlıyormuş..
gerçekten de öyle oldu Çarşamba günü yani ‘’30.03.2022’’ sabah 8 lerde çoook hafif sancım varla yok arası hissediyorum ama nst de çıkıyor hafiften. Açıklık 3cm.
Sonra saat 11 lerde bi tık daha hissedilir oldu açıklık kaç cm bilmiyoz çünki önceki gece çok zorlayınca yok baktırmam sürekli diye yakınıyorum. 🙄
Sonraaaa saat oldu 12.30lar benim sancılar başladı ayakta karşılayabiliyorum. Nst bağladı ama yok mümkün değil duramıyorum. Çıkarttırdım dedim ben yatamıyorum.
Doktor geldi.. başladı mı sancılar evet ama büyük abdest isteği yok demesin mi dur daha bu başlangıç.
Dedim ne başlangıcı ben oğlumda böyle 3 kere hissedince doğurdum.
Doktor tamam 2 gibi gelir kontrol ederim dedi.
Ama ne ikisi yarım saat geçtii geçmedi dedim çağırın doktoru ben duramıyorum.
Burda şunu açıklayayım ben oğlumda da sancı çektim ama çook az süre bi iki kez şiddetli doğurdum sonra. Ama bundaki sancı çook farklıydı direk kasığıma bir ağrı saplanıyordu ve bebeğim göbeğimin orda taş gibi oluyordu.
Doktor geldi dayanamıyor musun dedi yok dedim hani saat olmuş kaç açıklık var mı bilmiyoruz yoksa boşuna sancı çekmim dedim.
Tamam gel bakalım dedi doğumhaneye gittik aynı katta ve iki üç oda yan tarafta.
Vee bundan sonrası ışık hızı 🙈🤭
Açıklık 7 cm 😬
Çıktık doğumhaneden bi yanımda doktor bi yanımda yardımcı hemşiresi.. o an geldi mi bana sancı daha odaya varmadan koridor ortasında.. dedim yürüyemem.. o kadar baskı oluyor ki rahime adım atamıyorum..
sonra sancı durdu gibi bi hamle girdim odaya sancı geliyor b. abdest istediği de hafiften ama ıkınma isteği yok. İçimden diyorum ben nasıl beklim 3 cm açılmasını. Çünki oğlumda sancım olmamıştı ama 3 cm açılması kaç saati bulmuştu.
Doktorum gel bak dedi böyle karşılıcaksın sancıyı rahat edeceksin dedi. Yatağı diklediler dizlerimin üstünde domalmış şekilde durmamı istedi o sıra sancı geldi amaa yook asla durumıyorum..
Doğum sancısıydı dedim ben doğuruyoruuuum böyle duramam ıkınsan çocuk doğacak öyle bi baskıı.. Dedim hocam ben doğuruyorummm..
Zorla önümü döndüm.
Doktor hemen alttan baktı. 10 cm olmuş dedi bak 5 dk içinde doğurcaksın..
dedim nee ben böyle gidemem doğumhaneye mümkün değil.. doktor o sırada tekerlekli sandalyeyi istemişti..
ben şey diyorum tabii burda mı doğurcaam falan doktor diyo tamam sakin ol gerekirse burda doğurturum seni 😅 sonra o an sancım hafifledi
Dedim hocam şuan gittik gittik ben yoksa daha gidemem doğururum..
Öyle tam da sandalye geldi koştur koştur doğumhaneye gittik..
Çatalaa zoorrla çıktım..
Afedersiniz aşırı büyük abdest isteği var doktor ebeler hemşireler koştur koştur hazırlık yapıyor.
Benim derdim çatalda tutacak yer bulup ıkınmak.
Sonra sancıdan ziyade tuvalet isteği dedim hocam ben ıkıncaaam tuvaletim var.
Doktorum da dur ıkınma diyo sürekli. 😅
Tabi ben dayanamadım ilk ıkınmada hissettim kafa çıktı rahimden..
İkinci ıkınma geldi Dedim valla hocam ben ıkınıyorum daha yok duramıyorum..
hoca tamam demesiyle bebeğim hoop doğdu..
çok hızlı doğdu..
Doktorumuz daha önlüğünü bile giyemeden kucağına aldı..
‘Az kalsın zor tutuyordum’’ dedi 😅
Yani benim doğumhaneye gidip alttan muayene olup odaya gidip tekrar dönmem ve doğurmam arası 5 dk falandır..
Tam 13.30 da doğdu Mihra Hatum..
mini minnacık..
Hoş geldin bebeğim..
Abisi 36+3 te gelmişti.. kendisi 36+6 da..
Bundan sonra hamileliklerimi 36 hafta olarak hesaplıcam 😬
Rabbim herkese kolay sıkıntısız doğumlar nasip etsin..
En büyük etkenin dua olduğuna inanıyorum arkadaşlar.. hamilelik süresince sürekli kuran okudum kolay doğum için zikirler çektim.. sancı beklerken bile.. bunu ikinci bebe ile tescilledim..