bebek3535 onu diyen kadını biliyorum bem de cevap yazdım. Çok sinirlendim yıllarca çabalıyorsun ya yıllarca hala yapamayan var ona rağmen atanamayan var. Kolay bir şey olduğunu kimse iddia edemez. İngilizce öğretmeniyim benim atamam diğer branşlara göre daha kolay olmasına rağmen 3. Girdiğimde atandım öncesinde ülkenin hatta dünyada okulları olan köklü bi markada çalıştım. İşe girerken de anlaşmamda haftasonu çalışmayacaktım. Tabiki çalışmazsın haftasonu bize İngilizce öğretmeni lazım değil zaten dediler. Matematik fizik gibi branşların etütü oluyordu. Ama inanın her haftasonu beni okula çağırdılar bir gittim iki gittim. Anlaşmamda yok ben sadece haftaiçi çalışcam dedim. Sözleşmede zümre başkanının istediği şeyleri yapar diye madde var yapmak zorundasın dedi. Ya en baştan anlaştım haftasonu çalışmamı istemesin o zaman dedim yok her hafta beni çağırdılar diğer öğretmenlerin etütü var sen müsaitsen dediler sınav görevi verdiler 5 kuruş ödemeden. Devlet ücretsiz sınava sokamaz mesela. Pazar günleri iki üç haftaya bir etkinlik yapıyorlar o gün de çağırıyorlar yok veli toplantısı yok sinema günü yok voleybol maçı. Gelmicem diyorsun sözleşme hatırlatıyorlar. Ders konusuna gelirsek okulda diğer derslere önem veriliyor üniversite hazırlık dershane gibi çalışıyor okul. İngilizce mecbur diye almışlar beni ama matematik fizik kaşıyorlar o yüzden tek öğretmenim tüm okula bem giriyorum 35 saat dersim var sabahçı öğleci var. Sabah çağırıyorlar öğlenciler çıkana kadar. Akşama kadar okuldayım. Eve geliyorum online ders koy diyorlar sene 2015 falan pandemi de yok yani. Online da yapacakmışız geceye kadar ders yapıp bayılıp uyuyordum artık be en az 6 gün okuldayım. Azmettim o sene öyle bi kastım da bu tempoya rağmen teneffüs aralarında bile deneme çözüyordum atandım.
Atanınca bitiyor mu hatır bitmiyor ilk sene tüm haftasonumu adaylık seminerlerine verdim neredeyse tatil hiç olmadan bi sene geçirdim adaylık kaldırmak için sınava girdim tüm mevzuattan sorumluyuz KPSS kadar ağır olmasa da o da bi hazırlık istedi. O sınavı iki kere geçemezsen memur olamıyorsun bida KPSS’ye gircen. Ben geçtim ama geçemeyenler oldu. Tüm kanunları yönetmelikleri ezberledik.
Herkesin okulu merkezde değil benim okulum köy okuluydu bi saat gidiş bi saat geliş karşı virajlı dağ yolları. Bilen varsa Van ortancaya atandım ilk olarak. Kara saplanır akşama kadar yolda kalırdık soğukta. Belediye galan araç yollayacak yolu açtıracak da kurtulcaz. Ki bize sizin okul iyi diyenler vardı. Bi arkadaşım eşi 3 farklı otobüsle üç saat yol gidiyordu sadece gidiş. Köy okulların çoğunda doğalgaz elektrik su yok.
Memleketlerimize 1800 km ötedeyiz. (İzmir’den vana ) tek başıma kalıyorum 4 yıl burda bekardım bu sene evliyim sadece. Hasta olduğum günler yatakta titrerdim yanımda kimse yok eşimle sevgiliydik o zaman kalkıp telefonla arayacak Halim olmaZdı bazen daha iyi olursam arardım anca. Herkesin sevgilisi de yok hastalıkla tek başına baş ediyor. Yani bu kadar uzak memleketlerde tek başına olmak hiç ama hiç kolay değil. Evli gelenlere bile kolay değil işini gücünü bırakıp gelmek zorunda kalıyorlar. Arkadaşın kocası işini bıraktı geldi 4 yıldır çalışmıyor burda onun işi yok çocuklarına bakıyor. Yani herkesin düzeni değişiyor. Bu kadar şeye ne için katlanılır ? Tabiki özlük hakları için. Gelecek hazırlamak için. O özel okulda girdiğim dersin 3te birine girip aldığım maaşın 3 katını alarak başladım işe. Bir tane bile fazladan derse girsem ücretini aldım. Bi yere eğitime mi gönderdiler yol ücretine kadar verirler. Bunlar yoksa ben niye o kadar uğraşayım o zaman kalırdım memleketimde anamın evinde. Yeme içme derdim olmadan.