Herkesin doğumu su gibi aksin gitsin inşallah öncelikle 😊
4 Nisan pazartesi günü doktor muayenesi vardi hafta olarak 37+1 idik hersey yolundaydı ultrasonda vs derken doktoruma kasilmalarimin olduğu ara ara çok hafif sancı vurduğunu söyledim oda çatı muayenesi yaptı açılma yoktu ama rahim ağzının yumusadigini hatta bebeğimin kafasına dokunduğunu söyledi 😊 ama doğum en son 24 Nisan idi ben hiç beklemiyordum daha yumusamis açılma yok var günümüz nasılsa diye düşünüyorum tabi . Ertesi gün salı günü sabah kalktığımda peçeteye silinince cok hafif pembe renk sümüksü bisey geldi ama çok az miktar daha sonra oglende annemle yürüyüş yapıp geldik bu sefer iç çamaşırıma kahverengi bir sümüksü yapı geldi derken akşam bu renk kırmızı oldu doktoruma arayıp nişanım geldi diye bilgi verdim oda tedirgin olma doğum belirtilerin başlamış dedi . Biz zaten doğal doğum istedigimiz için ben tedirgin yada korku yaşamadım doktoruma gelince bilgilendir dedi bende bilgilendirmistim . Ama tabi bi yandan heyecanlıyım okuduklarıma göre 1 gun sonra doğum yapanda var 1 hafta sonra doğum yapanda 2 hafta sonrada . Daha var diye rahatım tabi ne temizlik ne bisey yapmadimda annem yapalım diyor ben daha erken diyorum derken nisan gelince çarşamba kolları sıvadık cam kapi duvar perde utule as mutfak temizliği derken ben baya bi temizlik yapmış oldum akşamlarıda plates topuna falan oturuyorum kendimce yavaş yavaş acilmada olsun diye 🙂 ertesi gün perşembe günü pazara gittik baya yürümüş olduk eve geldik misafir gelicek süpürge tutayım falsn derken gene baya hareketliydim tabi bu süre zarfında her lavoda Nisan gelmeye devam ediyor . Eşiminde İstanbula gitmesi lazım kursu var 3 günlük pazar akşamı gelicek . Akşam oldu eşime diyorumki ya sen yokken doğarsa vs sonra karnıma dokunup bebeğimle konuşuyorum annecim bak baba pazar gelcek pazara kadar bekle tamam mı falan diye 😊 eşim akşam 11.48 de evde çıktı eşim kapidsn çıktı bana çok hafif regl ağrısı gibi sancı girdi dedim ayak sancisidir yatayım yatağıma geçtim yattım artik cuma olmuştu ve hafta olarak 37+5 teyim cuma gecesi 12.46 da yatakta suyumun gelmesine uyandım lavoya gittim iç camasirimda kan ve sudan ıslanmış annemi uyandırdım bu sumu diye annem su dedi ama bacaklarımdan ılık ılık akıyor tutamıyorum sürekli geliyor anneme eşimi ariyimi dedim ara dedi ama bu seferde doktoruma kontrolde su gelsede sancı takibi yapicaz diye konuştuğumuz için gelmesemi falan diyorum çünkü son sancı yoktu o an annem ara dedi eşimi aradım yolda daha gidiyormuş silivriden geri döndü hemen 1bucuk saatlik yol bize. Eşimi kapatıp doktoruma aradim hocam suyum geldi diye tamam endişelenme korkma sakın kal sancini takip et bisey olursa ara ama sancı çok olmazsa yarın kontrole gel dedi kapattık. Benim bi anda sancilarim başladı 5 dakikada1 3 dakikada1 1 dakikada 1 derken dayanamıyorum bu süre içinde eşimde geldi sabaha kadar beklicem dedim iyice sancimi evde çekeyim diye ama yok dayanamıyorum annem belime masaj yaoiyor her sancida yürüyorum pilates topuna oturuyorum falan en son annem duşa soktu beni güzelce kaynar suyla yıkadı belimi ovaladi kiyafetimi giydirdi o sırada esim doktoruma arayıp biz hastaneye gidiyoruz diye haber verdi. Hastaneye gittik benim doktorum disardan olduğu için doktoru ve ebe olmadan bakılmıyor hemşire nts ye bağladi ama sancı var duramıyorum bağlamayın yurucem diyorum sabret biraz diyolar falan neyse bu arada saat 3.48 di hastane gittiğimde 15 20 dakika sonra ebe geldi doğumhanede çatala çıkarıp açılmama baktı 9 cm dedi nasıl ya dedim sok oldum gercektenmi falan diyorum ama doktoru bekliyoruz sakın ikinma diyolar bana annem 9 u duyunca yanımıza Meryem Ana otu almıştık onu Meryem süresi okunmuş suya koymuş sancilarim hafif geçsin diye ben kesinlikle yatmıyorum sürekli yürüyorum ama sancı girdikçe yatmak istemedim saat 4.40 45 gibi doktorum geldi oda beklemiyordu bu kadar açılmami şaşırdı bana nasil hissediyorsun ikinma istediği varmi diyor ama hiç bisekilde yok sancilarim çok siddetliymis ama artık onu bile hissetmiyorum bunun sebebini anlamadim doktorum sen ne zaman istersen ozaman başlarız dedi bi 10 dk falan öyle dogumhane içinde yürüdüm comel kalk hareketi falan derken bende hala ikinma istediği yok ama büyük tuvalet istediği var tuvalete gidicem diyorum o tuvalet değil bebeğinin başı baskı yaptığı için diyolar tamam dedim çatala çıkayım ikinayim bu istek geldiğinde çatala ciktim ama yatar pozisyon değil daha dik pozisyonda kalmak istedim onu ayarladilar sancı gelince ikin diyolar ama yok yani hissetmiyorum ebe diyor acı esigin çok iyi nasıl hissetmiyorsun bu sancıyı masallah sana ilk doğu.olmasina rağmen çok iyisin falan ama bu arada baya sohbet ediyoruz ben anlatıyorum doktorum anlatıyor falan derken nts taktılar dedim rahatsız oluyorum ntsden sonra ben artik ikinmaya başladım ama ikinmayi yapamıyorum guzel ikinsam bebeğim hemn gelicek ama çok güçsüz ikiniyorm su istedim su icirdiler falan doktoruma diyorum ki ikinma ve nefes egzersizlerine çalışmadım daha var diye olmuyo yapamıyorum diyorum oda bu çalışabilecek bisey değil diyor 6 7 defa her buyuk tuvalet istediğinde ikindim ama yok beceremiyorum diyorum doktorum şuan bebeğinin saçlarını görüyorum yapabilirsin ne zaman istersen ozaman ikin acelemiz yok bekleriz diyor bi kaç ikinma daha derken yok gücüm bitti halim kalmadı artık doktor bebeğin kafası burda dedi elleyebilirmiyim dedim elledim 2 ikinsam cikicak gerçekten en son çarşaf getirdiler bi ucunu ebe tuttu bi ucunu ben o karşıdan çekti bende çektim çekerken ikindim 1 kere ama gücüm kalmadı ilk ikinmalarda harcadım doktorum bak asıl ikinma buydu işte hadi dedi yapamıyorum diyorum en son eline makasi aldi hocam tamam dedim bir kere daha ikindim çarşaf ile ve bebeğim geldi saati sordum 5.30 dediler. Butun yorgunluğum geçti gitti ten tene temas yaptım sevdim kokladım Cook güzeldi Cook Allah isteyen herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah sonu okadar güzeldik bebeğinizi size verdiklerinde hersey bitiyor . Herkesin doğumu farklı oluyor o yüzden en güz doğum kendi doğal doğumunun akışına bırakarak yaptığınız dogumdur sağlıkla kucağınıza alın inşallah hakan cokerin bir kitabı var kesinlikle onu alıp okuyun doğum öncesinde
benim bebeğim şimdi 2 günlük kollarımda 🥰