İnanın nasıl yaptım bilmiyorum şuan kucağımda yatıyor ama hala inanamıyorum.
Cuma çalışabilir raporumn son günüydü.
İşten ayrıldım. Akşam yemek filan uyuduk. Dün sabah saat 9.45 gibi lavabo ihtiyacı hissettim. Banyo da hemen odanın yanı. Ama yataktan kalkmamla çamaşırımın su gibi olması bir oldu. Ama ben hala idrar diye düşünüyorum. Klozete oturupta kalkamayınca anladım suyumun geldiğini. Hiç belirtimde olmamıştı halbuki. Ve erkendi daha. Anormal bir durum olduğunu düşünüp korktum. Klozettten zar zor Kalktım. Çıkardığım pijamamı kendime tampon yaparak yatak odasına gittim. Eşimi kaldırdım. Garibim nasıl korktu 😀 Hemen duşa girdim sonra. Çıktım ama kıyafet giyemiyorum geliyor sürekli suyum. Çok aktı sızıntı filan değil birden boşalıyordu. Hemen eşim yere battaniye serdi olduğum yere suyum aktı. Sonra iki tane üst üste depend. Depend çok kurtarıcı gerçekten.
Görev nedeniyle Hakkari’deydik. Ve ben kızımı Hakkaride doğurmak istemiyordum.Van’a gidecektik. Önce ne aşamadayız diye devlet hastanesi acilden giriş yaptık. Ben önümdeki hastaların bitmesini bekliyorum hala😀😀Sonra içerden doktor çıktı dedim suyum geliyor. Ne bekliyorsun sen diye kızdı 😀 Kan alımı sonra doğumhaneye giriş.
Doğumhaneye girdim ebe biraz bekleteceğim başka hastaya bakmam lazım dedi. Olur dedim 😀😀 çok sakinim nedense. Sonra ebe geldi şikayetin ne filan dedim suyum geliyor
Hemen ultrasona bağladı beni. Suyun bitmiş bile dedi Hemen odaya aldılar açıklık kontrolü ben şok 5 6 cm. Nasıl hissetmedim bilmiyorum. Ama nedenini haftada 3 gün yaptığım spora bağlıyorum. Yürüyüş hareketler filan hamilelikten öncede hamilelik döneminde de hep yaptım.
Açıklık kontrolünden sonra bana ilk doğum olacağı için tam kestiremediklerini ama en geç iki saate doğum yapacağım söylendi. Van hayali hayal olarak kaldı 😀
Hemen eşime haber verildi kapıda bekliyordu canım benim. Şok oldu duyunca eve gitmesini çantaları getirmesini söyledim. Çantada daha o hafta hazırlanmıştı.Lohusa tacım kargodaydı daha 😃😃
Yanımızda kimsemiz yoktu. Kayınvalide gelecekti ama ben 38+larda çağıracaktım. Yüksekovada görev yapan ablamı aradım. Sağ olsun hemen geldi
Benim açılma yarım saat sonra 8 cm oldu. İnanın nasıl oldu bilmiyorum. Hafiften sancılar başladı. Ebeler sürekli açıklık kontrolü yapıyorlar ve bebeğin kafası kanala tam yerleşmiş mi ona bakıyorlardı. Tam oturmasını için biraz daha bekleyeceğimizi söylediler. Tam çömelme yaptım ve galiba o esnada oturdu. 10 dk sonra kontrole geldiler tam istediğimiz gibi başlıyoruz dediler. Ve yanlış hatırlamıyorsam 3 uzun ıkınma sonrası güzelim kızım doğdu😀🙏🏿
Doğum sonrası hemen dikiş kısmına başlandı inanın 10 doğum yapabilirdim onn yerine. İçeride dokularımın hassas olması nedeni ile çok yırtığım ve kanamam vardı. Kanamayı durdurmaları dikmeleri 45 dk sürdü. Kaç dikiş attıklarını söylemediler ama benim saydığım kadarı ile iç dış toplam 13 ü buldu. Artısı vardır belki ama eksiği yoktur
O kadar çok ağrım vardı ki kızımı öpüp koklayamadım. Devlet hastanesi olması nedeni ile normal iki kişilik odaya çıktık. Kızımı ancak orada öpüp koklayabildim. İnanın her şeye değer 😀😀
Tabi emzirme çalışmaları olumsuz. Gelmedi sütüm yani geliyor ama yetecek düzeyde değil. Hemen mama verdim. Kimseyi dinlemedim. Burası devlet hastanesi ve imkanları iyi değil başka bir hastanede yok. Sarılık olma ihtimalini düşünemezdim. Birinci gecemizi atlattık. Bebişimin değerleri iyi. Ama benim dikişler çok can yakıcı.
Her şeye değer ama bu güzellik. (babasının kopyasını doğurdum resmen erkek güzeli olacak kızım)