Nursemablk folikasit hamile kalmani sağlamaz. Öyle bir işlevi yok. Folikasit hamile kalma ilacı gibi bir şey değil. Folikasit bebek düşünen, bebek olması için cinsel birliktelik yaşayan insanların, hamile kalma ihtimallerine karşılık kullandıkları bir destekleyici haptir. Olur da hamile kalırsan -ki bunda folikasitin zerre kadar etkisi yok- bebeğin özellikle omirilik ve beyin gelişimi için destekleyici bir takviyedir. Birçok doktor da hamile kaldıktan sonra değil hamile kalmadan önce içmeye baslamanin yine olurda bebek olursa onun gelişimine daha çok etki ettiğini söyler. Baktım yorumlarda tavsiye olarak folikasit önerilmiş. O yüzden yazıyorum. Tabi ki kullanın ama hamile kalmanızda bı etkisi yok, bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Bebeğin gelişimi için kullanılan bir şey. Onun dışında ben yapmadım ama soğan kaynatıp suyunu içmenin çok işe yaradığını duydum. Bir yakinin 45 yaşında bu şekilde hamile kalmıştı. Soganin zaten idrar yollarını, rahmi temizleyici özelliği var. Yine birçok kişiden stres yapılmadığında, kafa rahat olduğunda hamile kalındığını duydum. Rahat olmaya çalışın bence. Bir de regl takip uygulamalarından yumurtlama gününüzü, yüksek hamile kalma ihtimalini günlerini takip edin. Özellikle o günler de ve biraz öncesinde cinsel birliktelik yaşamaya çalışın. Sperm hücreleri 5 güne kadar yasayabiliyorlar. O yuzden mesela ayın 12si hamile kalma ihtimalinin en yüksek olduğu gün diyelim. Sen 10nunda ya da 9unda da ilişkiye girsen, sperm hücreleri hala yaşamış olduğu için doğurganlığını etkiler. Ben çocuk yapmaya karar vermeden önce doktora gidip bir genel muayene olmuştum, kan değerlerime baktirip, idrar testi yapmıştım. Enfeksiyon çıkmıştı mesela. Onları hallettikten sonra doğurganlık günlerine göre birliktelik yaşadım ve 2 ay içinde hamile kaldım. Bunun dışında sigara alkol kullanim durumu, sağlıklı beslenmek, hareketli olmak, bol su içmek bunlar da etkiliyor.
Sonuç olarak muayene olun, degerlerinize baktırın, stres yapmayın, akışına bırakın, yumurtlama günlerinizi takip edin, sağlıklı beslenin, inşallah doğru zamanda hayırlısı ile olacaktır. 🙏🎈