Öncelikle çok şükür kurtardım. Darısı bütün hamişlere. 39+0 da zorunlu acil sezeryan oldum. İkinci gebeliğim..ilkinde normal doğum olmuştu buda böyle nasip oldu. 32 . Haftamdan sonra amnion sıvım fazla çıkmaya başladı. Şeker yüklesi yaptirmamistim. Doktorum açlık ve tokluk kan şekeri bakalım birde üç aylık kan sekerine göre konusuruz demişti. Tahlillerim temiz çıkmasına rağmen suyum her gittiğim kontrolde fazla çıkıyordu ve bebeğim kgsu iki hafta önden gidiyordu. Doğum için ailemin yanına Adana’ya geldim. Burdaki doktorum da aynı şeyleri söyledi. 39. Haftaana kadar bekleriz sonra duruma göre sezeryan olabilir demişti. Ama ben kendimi o kadar çok normale odaklanmıştımki sezeryan aklımın ucundan geçmiyordu. 39+0. Haftamda sabah 10.45 randevum vardı . Önce alttan muane etti herhangi bir açılma ya da bebeğin aşağı inmesi yok dedi. Birde ultrason bakalım kaç kg olmuş dedi. Amnion sıvısını bulanık görüyorum bebek ya kakasını yaptı yada yapicak seni riske atamam acil sezeryan dedi. Ne olduğumu şaşırdım. Eşim polis memuru doğum zamanı gelicekti sezeryan olursa hep planlı olur nasıl olsa eşim yanıma gelir diyordum ama yetişemedi. Buarada bende hemşireyim kendimi psikolojik men hiç hazirlamadigim için ameliyathaneye titreyerek ağlayarak girdim. Aklım 2.5 yaşındaki oglumdaydi . Saat 14.10 gibi içeri aldılar beni hazırladilar. Ameliyat kısmı gerçekten en en en kolayı asla korkulacak birşey yok. 14.30 bebeğim doğdu bebeğimi görünce yine başladım ağlamaya 🥲 ameliyatttan sonra da anestezi etkisi geçene kadar herşey çok güzel olur. Sadece o ilk yürüyüş , ilk gaz çıkarma sonrası Allah’ın izni ile kolaylaşiyor. Ne şekilde olursa olsun sağlıcakla alın kucağınıza. Kul plan yapar kader güler bebekler nasıl gelmek isterlerse öyle geliyorlar. Bizim kız 3820 gram doğdu doktorum iyiki Sezeryanla almışız başı büyük tombul ensesi kalın normal doğum coo zorlardi seni dedi.. hayırlısı böyleymiş. Kendinizi iki doğum şekline de hazırlayın yoksa benim gibi zırlayarak girip çıkarsiniz 😄 herkesi bir seste kurtarsın rabbim sormak istediğiniz sorular varsa buyurun hanımlar ☺️ 08.04.22 doğum tarihimiz st 14.30 ❣️