Merhaba,
Sonunda bunu bende yazabiliyorum çok şükür ki doğum yaptım🙏
Normalde 39+6 haftamdayken pazartesi direk suni sancı ile doğum başlatılacaktı, ancak pazarı pazartesiye bağlayan gece sancılandım ve kasılmasayarda hastaneeye gidin diye uyarı cıkınca eşimi uyandırdım.
Normalde gece 1 de sancım başlamıstı ama azdı ve yattım uyudum 3 te daha şiddetli bir sancıyla uyandım ama dayanılmaz da diyemezdim. Bu nedenle 1 saat boyunca sayaçtan sıklığı kontrol ettim.
Saat 4 gibi hazırlandık ve yarım saat içinde hastaneye ulaştık. Beni hemen dogumhaneye indirdiler. Sandım ki muayene olup odamda sancımı çekeceğim ama muayene de açıklığın 7 cm olduğunu söyleyince beni ordan cıkarmayacaklarını anladım.
Nst de sancım olduğunda ben güçlü hissetmediğimden ıkınmakta zorlandım ama açıklığım 1,5 saat içerisinde 10 cm e ulaştı ama bebek kanala inmedi.
Bu nedenle suni takıldı. Sunide cidden ben cok zorlandım. Normal dogum sancısı etkilemedi gerçekten. O sancıyı 1 gün çekebilirdim. Sancı kesik kesik oldugundan dinlenmeye fırsat oluyor cünkü ama sunide kesintisiz bir sancı.
Neyse belirli bir süre sonra bebeğin kafa çapı ölçüldü ve 36,5 cm yani iri bir bebek olduğu anlaşıldı. Yani kesi atılması gerekirmiş. Kesiyi zaten uyuşturarak atıyorlar hiç problem olmuyor, ancak bebeğim 4200 gr olduğunu hesap etmeyince keside tek basına işe aramadı ve vakum cihazıyla bebek çekildi. O sıra ebelerde karnıma bastırdılar. Bu noktada canımdan can gitti diyebilirim🥲 Vakum ve ebelerin bastırma aşamaları olmasa ciddi anlamda pozitif dogum hikayem olarak yazardım ancak benim için zorlu bir dogum oldu. Sabah 9 gibi bebeğim dogdu ve ondan sonrası güllük gülistanlık çok şükür. Tabi bebej büyük olunca dikişlerim cok cok fazla oldu ama rahim cidden kendini en kolay toplayan organ. Pazartesi den bugüne cok fark var.
Umarım herkesin dogumu cok cok kolay olur.
Son olarak açılmamın hızını yürüyüşlere ve meryem ana otuna bağlıyorum. Eğer bebeğim büyük olmasaydı 1 saat içerisinde doğuracakmışım ebenin dediğine göre. Bu nedenle meryem ana otunu edinin derim💙