Merhaba kizlar,
Yanimda melegim yatarken size dogum hikayemi paylasmak istedim.
26 mart cumartesi gunu sancilarim vardi ama duzenli degildi kontrole gittim ve doktorum 3.5 cm aciklik oldugunu soyledi haftam 39+1di(38. Haftada cati muayenesi olmustum 1.5cm aciklik vardi). Doktorum bol yurume merdiven inip cikma tavsiye etti hamileligim boyunca hep aktif kaldim son aylar dahada yogunlastirdim,hurma gunluk 6tane yiyordum,activating labor hareketlerini 5gun boyunca sabah aksam yaptim ve pazartesi tekrar gelmemi istedi hazirlikli bir sekilde her ihtimale karsi. Pazartesi gittigimde acikligim 5cm olmustu bile sancilarim hala ayni duzensiz hafif devam ediyordu,yatisim yapildi ve pilates topunda hareketlere basladik☺️ Suni sanci teklif ettiler uzun sure sancini bekleme diye bende kabul ettim ve asla korkacak bisey degilmis adet agrilarimla ayni hic bir farki yoktu benim icin🤷🏻♀️ Bu zamana kadar hersey okey aciklik 7cm olmustu veeee ebe geldi elinde bir cubukla doktorumla birlikte suyumu patlattilar,evet kizlar iste o an sancilarimi gercekten hissetmeye basladim. Epidural istedim taktilar fakat cok etki etmedi bende cunku yarim saat sonra acikligim 10cm olmustu bile full aciklik bebis geliyor ikin dedi ebe ve ben bir kac kez ikinip bebisi asagi dogru indirdim(ikinmak cok onemli kizlar guclu nefes ve full gucle ikinirsaniz surec cok hizli ilerliyor) kafasi gorunmustu bebisimin ve dogumhaneye indik tek guclu ikinmayla melegim dogdu🙏🏼 Sabah 10.00’da yatisim yapildi 13.26’da dogum yaptim.
Tavsiyelerim : yuruyus,merdiven inip cikma (10 kat inin cikin) hurma 6/7 adet,activating labor hareketleri 38. Haftadan sonra gunde 2 kez. Benim yaptiklarim bunlardi cok guzel dogumum oldu cok sukurr🙏🏼 Sorulariniz olursa seve seve cevaplarim☺️