Herkese selam kızlar✋🏻 Sonunda bende doğum hikayesini yazanlar kervanına katılmış bulunmaktayım😅 burda sürekli doğum hikayeleri okuyup kolay geçirenlere sevinip zor süreç geçirenlere üzülüyordum Elhamdulillah benim doğumum çok kolay geçti🙏🏻 Umarım herkesin böle kolay bir doğumu olur😊 Fazla uzatmadan anlatmaya başlıyorum🙃
40+5 günümde doğum gerçekleşti. 1. Doğumumda kızımın suyu bittiği için suni sancı almıştım 39. Haftamda . Bu doğumumda suni sancı almamak için çok uğraştım . 39 . Haftamdan sonra 1 gün arayla hep doktoruma su kontrolüne gittim . Bebeğim biraz tontişti o yüzden doktorum biraz gözümü korkuttu. 40 haftayı geçirirsen 4 kilo olur doğumun zor olur 39. Haftada doğumunu gerçekleştirelim diyordu. Ben inatla kendi sancımı bekledim🙃 (ama tekrar söylüyorum sürekli doktor kontrolündeydim. Bağzı hanımlar kendi sancısını bekletip doktor kontrolunu aksatıyor öyle birşey sakın yapmayın hanımlar. ) 40+2 günümde kontrole gittim altdan muayene oldum hiç açılmam yoktu ve çocuk kanala dahi inmemişti. Doktor en fazla 4 gün beklerim daha fazla duramaz çocuk dedi. Bol bol yürüdüm. Plates topu ile hareketleri yaptım ve meryem ana otu ısladım ve suyundan içtim . 40+4 günümde sancılarım yavaş yavaş gelmeye başladı böyle adet sancısı gibi her yarım saate bir geliyordu gece şiddetlendi ama katlanamayacak kadar değildi. Sabahında doktor kontrolüm vardı nst de sancılar çıktı. Doktorum 4 cm açıklığın var diyinve şaşırdım açıkcası 2 falan bekliyordum😁 doktoruma sancımı evde çekmek istiyorum hastane yakın katlanılmaz olunca gelirim dedim doktorum önce olur dedi daha sonrasında ultrasona bakınca çocuğun boynunda kordon var şuan tehlikeli değil ama sancı anında çocuğu sıkar evde olduğun için farketmezsin çocuğu tehlikee atarsın gözümün önünde çek sancını dedi. Öle diyinve biraz korktum ve yatış yaptım. Hızlandırmak için malesef yine suni sancı aldım kaçamadım anlıyacağınız😁 ama zaten kendi sancılarım vuruyordu yatmadan once altdan. Yatışım yapıldı saat 1 de yatışım oldu. 1.20 gibi suniyi almaya başladım ve tansiyon rahatsızlığım olduğu için doktorum ebeyi uyardı her 15 dk tansiyonuna bakılsın diye herneyse suniyi aldım ve kızlar 35 dk sonra açılmam tamdı 35 dk sancı çektim sadece tansiyonuma bakmaya kimse gelmemişti eşim ebeyi çağırıp biraz sitem etmişti özel hastane bir kere bile tansiyon kontrol edilmedi diye o sirada ebe altdanda bakınca kendide şok geçirdi açılman tam diye koşarak sedye getirdi o katdaki
Hemşireler falan şaşkın gözlerle bana bakıyordu😅 kendi doğum doktorumda 4 saat sürer korkma demişti ama Allahın izni ile 35 dk sancı 20 dk da doğumhane sürecim 1 saat bile olmadan kızımı kucağıma aldım😊 Gerçekten sıkıntılı bir süreç anneler için özellikle son haftalar ama lütfen içinizi rahat tutun . Ve sürekli dua edin. Ben her sancım geldiğinde salavat çektim. İlk kızımı doğumumda bağırıyordum bağırdıkca daha hissedilir oluyor acı ama kendini biraz rahat bırakıp kendi içine döndüğünde sancılar daha çekilebilir oluyor . Hem sancı çekiyordum hem kızımı kucağıma alacağımı bu sancıların geçici olduğunu ve kızım dünyaya geldiğinde sancıların son bulacağını biliyordum ve kendimi böyle motive ediyordum😊 Neyse daha fazla uzatıp vaktinizi almayayım☺️ Rabbim herkesin doğumunu kolay yollardan geçirsin 1 avazda çocuklarımıza kavuşalım inşallah ❤️ Bu arada beni dinlediğiniz için teşekkür ederim ❤️