eso14
Benim bir iki haftadır etli yumurtali şeylerden mod.bulaniyor. o nedenle sağlıklı mineral vitamin deposu yabani otlara yöneldim.
Öncesinde şunlara dikkat ettim ve beni epey güçlü tuttu kan değerlerim iyi oldu. Belki siz de denemek istersiniz;
İlk zamanlar sıkça kemik ilik suyu içiyordum. Yediklerim listesinde bunlar vardı; günde iki köy yumurtası ve 2-4 ceviz bir kaç badem (ceviz ve bademi kabuklu alıyordum hem daha sağlıklı hem daha ucuz), hafta da bir iki sakatat(sakatat etten daha besleyici. Ciğer gibi şeyler ağır gelirse yürek tavsiye ederim et gibi tadi), neredeyse her gün ılık kemik suyu, hergün aç karnına bir kaşık zeytinyağı, sebze yemekleri, tereyağı zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, salata üzerine kabuklu susam serpiyordum, ev yoğurdu, ilk zamanlar bolca yabani ot yemeği de yaptım buzluğa koymuştum onları yedik. Tatlı şeker unlu şeyleri nadiren yiyordum. Asla iyotlu ya da işlenmiş tuz kullanmıyorum. Ya işlenmemiş kaya tuzu ya da deniztuzu kullanıyorum yemeklerde.
Belki sizde de fayda sağlar. Bedenlerimizin evrimi milyonlarca yıl içinde oluyor ve gidamiz son 20-50 yılda hızla degisti. Bu kadar hızlı şekilde adapte olmamış imkansız. Beden modern gıdalardan beslenemedigi gibi zarar görebiliyor. O nedenle hormonlu, paket, hazır, aburcubur gibi gıdalardan uzak durmalı ninelerimiz gibi beslenmeliyiz.
Bir başka tavsiyem. Marketlere gelmez ama pazarlara gelir baharda çıkan yabani otlar; içlerinde böcek ilacı hormon tarım ilacı yok ve mineral vitin açısından çok zenginler. Üstelik dogallar genetikletime müdahale yok, fıtratına göre çıkıyor. Kenger, çiriş otu, hardal otu, ebegümeci, yabani kuşkonmaz, semizotu vs ne bulursanız bolca yiyin ve bolca buzluga stoklayin derim. Bebeğinizin sahligi için yapabileceğiniz en güzel fırsatlardan biri.