Kızlar merhaba sonunda bende doğurdumm 16 günlük olduk bile kızım yanımda şükür 💖🙏🏻 40+5e kadar hiç belirtim olmadı açılmam olsun diye yürüyüş, hurma, activating labor, aklınıza ne geliyorsa hepsini yaptım fayda etmedi😀 40+5de kontrolüm vardı hazırlıklı gitmiştim o sabah nişanım geldi hafif ağrım vardı. Doktorum da istersen yatışını yapalım dedi kabul ettim. Sabah 10da rahmime ilaç koydular açılmalarım yeni başlamıştı doktorum ilaç 6 saate anca etki eder doğum gece 12yi yada ertesi günü bulabilir dedi. Benim 3 saate tam açılmam oldu hızlı ilerlemişti ağrılarım baya şiddetliydi. Doktorumla ebe de şaşırmıştı. Çatala geçtik doktorum suyumu açtı. Su açma işlemi hiç hissedilmiyor incecik şiş gibi bir şeyle açıyor. Ikınma esnasında bebeğimin kalp atışları yavaşladığı için acil genel anesteziyle sezaryene alındım🥲 20 dakika içinde bebeğimi odaya almışlar arkasından da beni aldılar. Karnıma kum torbası koydular iki saat durdu sonra kaldırdılar. 7 saat sonra ayağa kaldırdılar ilk kalkış biraz zordu sonrasında hep yürüyüş yaptım iyi geldi.Gaz çıkarana kadar sadece sıvı tükettim. Şükür bebeğimde bende gayet sağlıklıyız🤗 gönül isterdi normal doğum yapayım ama hayırlısı böyleymiş. Allah hepinize sağlıklı,hayırlı,kolay doğumlar nasip etsin inşallah 🙏🏻💞Merak ettikleriniz varsa cevap