Yavrucumm regliniz ağrılı geçiyorsa onun kat kat kat fazlasını düşünün. Dayanılmayacak değil elbette. Doğum yaklaştıkça sıklaşan bir ağrı. Karnınız kasılıyor bebek sanki ortaya toplanıveriyor gibi. Sabah saatlerinde başlamıştı benim, ilk doğum olduğu için hemen doktora koştum, 1 cm açıklık vardı. Henüz erken, akşama da doğurabilirsin yarına da hatta haftaya da dediler. Ama benim akşama doğru iyice sıklaştı. Duşa gir rahatlarsın derlerdi hep. Girdim daha da fena oldu😄 Duştan çıktığımda artık iyice kasıldım kaldım, kımıldayamadım bile. Eşime arattım ebeyi. Ama eşim konuşurken geçti sancım ben aldım konuştum. Artık gelebilirsiniz hastaneye, doktora da haber veriyorum dedi. Gittik, açılmam 4 cm idi. Bi jel sürdüler kısa sürede 9 cm e ulaştı. Hemen doğumhaneye geçtik. Hastaneye vardıktan 1buçuk 2 saat sonra aldım kızımı kucağıma. Bu süre kişiden kişiye değişiyor tabi. Epidural yanlış hatırlamıyorsam sancıyı daha az hissetmek içinmiş, ıkınma kısmına etkisi yokmuş, yani ıkınmanın zorluğunu o an mecbur hissediyorsun ama şu an hatırlamıyorum bile😌neyse, madem öyle sancıları karşılayabiliyorum o yüzden istemiyorum epidural dedim. Dikişsiz kesisiz doğurmayı çok istemiştim ama 2 adet dikişim olduğunu söylediler. Biraz fazla yürüyüş yapsaydım belki o da olmazdı☺️ Fazla yazdım sanırım.. varsa sorunuz cevaplarım