Merhabalar, birçok doğum hikayesi okurken bir gün böyle yazma sevincini yaşadığım için çok mutluyum hemen doğumun nasıl başladığını anlatıyorumm.
Hamileliğimin 20.haftasında detaylı ultrasona girdiğimde rahimden bebeğe giden damarların birinde direnç olduğu gebeliğin ilerleyen haftalarında yüksek tansiyona ve bebekte gelişim geriliği yapabileceğini bu yüzden de sürekli tansiyon takibi yapmam gerektiği söylenmişti birçok kez tansiyonum yükselmesine rağmen hiç sınıra yani 14 9a kadar gelmemişti limon tüketmeye çalışarakta kontrol altında tuttum ta kii doğum günümde yani 4 nisan da tansiyonum 18 e 12 olmuştu gün içinde yapabildiğim tek şey tansiyonumu 16-10a düşürebilmek oldu 6 Nisan da doktor kontrolüm vardı fakat tansiyonum böyle olunca 5nde acil kontrole gittim bebeğin gelişiminin durduğunu bir önceki haftaya göre hiç kilo almadığını ve durdukça benim tansiyonumun daha da yükseleceğini söylediler o gece doktorum artık beklemenin faydasız olduğunu söyleyip doğumu başlatmak istedi normal doğum düşünüyordum o yüzden rahimden kasılmayı sağlayan suni sancı verildi böyle yazınca isminde bile sancı acı olan bişeyin korkutması bekleniyor ama tek diyebileceğim asla düşünülen ve bahsedilen gibi korkunç bişey olmadığı sancılarım başladığında sadece hissettiğim adet olacakmışım da olmamışım gibi hafifti tüm gece verilmesine rağmen açılmam hiç olmadı sabah olduğunda damardan suni sancı verilmesine karar verildi ve verdiklerin de yine sancılanmama rağmen açılmam olmadı bebek kanala yerleşmedi bu sürede tansiyonum hala yüksek olduğu için sezeryan olmam gerekti. Dün sabah saatlerinde sezaryen oldum yavrum yanımda yatıyor önemli olan anne ve bebeğin sağlığın doğum şekli hiç önemli değil nasıl gelmek istiyorlarsa öyle geliyorlar 😊 36+6 da 2800 49 cm ile minnak oğluşum gelmiş oldu çok şükür küveze gerek kalmadı herşey yolunda. Tek söyleyebileceğim suni sancı diyerek kendinizi korkutmayın inanın korkulacak bişey değil Allah bekleyen herkesin kucağını doldursun 🌼🌺